Békés megye vezető hírek

Együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz a Közúttal

Együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz a Közúttal

Összefogott a Közút és a Volánbusz, hogy együtt tegyék biztonságosabbá a közúti közlekedést - többek között az információáramlás hatékonyságával.

Forgalmi és útinformációkkal szolgál egymás számára a Volánbusz és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – a két társaság együttműködése értelmében. A megállapodást 2021. május 18-án kötötték meg.

Azzal, hogy operatív segítséget nyújtanak a mindennapos munkavégzésben, gyorsabbá és hatékonyabbá tehető a helyi, valamint a helyközi közösségi közlekedés adat-cseréje – írta meg a behir.hu.

Együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz a Közúttal

Együttműködési megállapodást kötött a Volánbusz a Közúttal


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint a két közszolgáltató társaság egyezteti egymással a fejlesztést érintő prioritásokat, s támogatják azt is, hogy a Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) segítségével fejlesszék a megállóhelyi programot.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója elmondta, amellett, hogy szakmailag együttműködnek, a szolgáltatások színvonalát a jármű-fiatalítási programmal is segítik. 2021-ben 1665 új járművet szereznének be, ennek érdekében közbeszerzési eljárást indítanak. Ha ez sikeresen lezárul, még ebben az évben érkezik 700 busz, 2022 végéig pedig megújulhat a teljes járműállomány 40 százaléka – írta meg a behir.hu.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a megállapodással a két társaság új szintre is emeli partneri kapcsolatait, s az információáramlás hatékonyságával nemcsak egymás munkáját segítik, hanem a közlekedőket is. Az elmúlt 10 évben 6 ezer kilométernyi út újult meg, idén ezer kilométeres szakaszt tudtak rendbehozni – tudatta a behir.hu.

B.A.