Békés megye vezető hírek

Békéscsaba - Nem hajthatnak be a Jókai Színház elé az autók

Békéscsaba - Nem hajthatnak be a Jókai Színház elé az autók

Autómentessé tennék a Jókai Színház előtti teret a békési megyeszékhelyen. A taposó szökőkút ugyanis, amelyre rá lehetett hajtani, több alkalommal megsérült az elmúlt években.

Nem lesz mód a továbbiakban arra, hogy felhajtsanak az autósok a Jókai Színház előtti taposó szökőkútra Békéscsabán. Az elmúlt esztendőkben többször is előfordult, hogy megsérült vagy beszakadt a szökőkút, amikor ráhajtott egy nagyobb jármű.

Legutóbb a burkolólapon kívül egyéb is megsérült: gépészeti szerelvények, valamint elektromos eszközök jelentősen megsérültek, s a kárt rendezni kell – írta meg a beol.hu.

Nem lehet ráhajtani a taposó szökőkútra többet Békéscsabán

Nem lehet ráhajtani a taposó szökőkútra többet Békéscsabán

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere elmondta: jelenleg is javítják a szökőkutat, a szerződés szerint november 15-ig fejeződnek be a munkálatok.

Azt azonban senki sem szeretné, hogy az eset újból előforduljon, ezért Szarvas Péter kezdeményezte, hogy a területre olyan elemeket helyezzenek el, melyek miatt a szökőkútra nem lehet ráhajtani. A megbízott kivitelező nyolc darab ülőkockát rakott le, melyek darabonként 50x50x50 centiméteresek. A lakók jelezték, hogy virágokat is szívesen látnának a területen, ezért a városvezetés ezt a kérdést is fontolóra veszi – tudatta a beol.hu.

Fotó: Szarvas Péter / Facebook

B.A.