Békés megye vezető hírek

Békéscsaba – Kezdetét veszi a járda- és útfelújítás

Békéscsaba – Kezdetét veszi a járda- és útfelújítás

Még a nyáron elkezdődik Békéscsabán számos járda és út felújítása, melyre a megyeszékhely 10 milliárd forintot kapott a magyar kormánytól.

Csaknem 10 milliárd forint, kormánytól érkezett támogatásból fejleszti Békéscsaba járda- és úthálózatát. A békési megyeszékhelyen jelenleg száznál is több utcát kellene ellátni szilárd burkolattal – tudatta a behir.hu.

A fejlesztés első ütemében 7 milliárd forintból 46 utcát aszfaltoznak le, a másodikban pedig 44 utca újul meg. A kivitelező június 2-án átvette a munkaterületeket.

Nyáron elkezdődik a járda- és útfelújítás Békéscsabán

Nyáron elkezdődik a járda- és útfelújítás Békéscsabán

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy mivel az önkormányzat költségvetése meglehetősen feszes, az utak és járdák fejlesztésére viszonylag kevés pénz marad. Békéscsaba ezúttal a magyar kormánytól kapott 10 milliárd forintos támogatást a fejlesztésre, amelyre korábban nem volt példa – adta hírül a behir.hu.

Az utak felújítási munkálatai 63 helyszínen zajlanak majd, a kivitelező ezek esetében nyáron veszi át a munkaterületeket. Járdafejlesztésekre a kormány szintén biztosít Békéscsabának 2,3 milliárd forintot - a pénzösszeghez a Modern Városok Program keretében juthatnak hozzá.

Ezzel a segítséggel 140 utcában újítanak fel több mint 53 kilométernyi járdaszakaszt – az első ütemben 35-öt, s júliusban adják át a munkaterületeket a kivitelezőnek.

Forgalomkorlátozásokra természetesen készülni kell majd emiatt – írta meg a behir.hu.

Fotó: Békés Megye Hírei - Híradó

L.A.