Békés megye vezető hírek

Békés 30 milliót fektetett be a tanévkezdésbe

Békés 30 milliót fektetett be a tanévkezdésbe

Nevelési és iskolakezdési támogatásokat fizettek ki a Békés megyei városban – ezzel is hozzájárulva a gördülékeny tanévindításhoz.

Elkülönített 30 millió forintit a költségvetésben Békés városa arra, hogy a gyermekeket nevelő családoknak nevelési- és iskolakezdési támogatásokat fizethessen. Kálmán Tibor polgármester elmondta, a családoknak cseppet sem könnyű sem az iskola, sem az óvoda kezdete, a nevelési- és a tanév ugyanis számos kiadást jelent – írta meg a beol.hu.

Támogatást kaptak a családok Békésen

Támogatást kaptak a családok Békésen

Az önkormányzat úgy döntött, a költségekhez hozzájárul, s többéves szokásnak megfelelően saját forrásból támogatja az érintetteket. Az összeget a békési lakcímmel rendelkező, bölcsödébe, óvodába, általános és középiskolába járó gyermekek szülei kapták meg. A bölcsődés és óvodáskorú csemeték 5 ezer, az általános iskolások 10 ezer, míg a középiskolások 12 ezer forint támogatára jogosultak – tudatta a beol.hu.

A városatya elmondta: bár az önkormányzati támogatás nem fedezi a tanévkezdéssel járó kiadásokat, ezzel a hozzájárulással is szerették volna éreztetni, hogy a családok fontosak számukra, s kiemelte: Békésen a támogatás alanyi jogon jár.

Hangsúlyozta azt is, hogy a kifizetésben részt vevő dolgozók komoly erőfeszítéseket tettek, hogy az adminisztráció gördülékeny maradjon a járványhelyzetben is. A támogatásokat szabad téren, illetve nyitott sátrakban adták át a jogosultaknak – írta meg a beol.hu.

Fotó: Kálmán Tibor /Facebook

B.A.