Békés megye vezető hírek

Átadták a megújult városházát Dévaványán

Átadták a megújult városházát Dévaványán

Megszépült a dévaványai városháza – A Békés megyei településen ünnepélyes keretek között adták át az újdonságokkal teli épületet július második hetében.

Átadták a megújult városházát Dévaványán, melynek munkálatai 2021 tavaszán zárultak le. A Békés megyei városka csaknem 650 millió forintból, 100 százalékos támogatással szépítette-újíttatta fel az épületet – a munka 2019-ben vette kezdetét – írta meg a behir.hu.

Az ünnepélyes átadáson Pogácsás Tibor, önkormányzatokért felelős államtitkár is jelen volt, aki kiemelte: a kormány mindent megtesz, hogy mindennapjainkat fejlődő környezetben élhessük, ebben a tekintetben nem lehet különbség falu, kis- és nagyváros között.

Átadták az új dévaványai városháza épületét

Átadták az új dévaványai városháza épületét

Valánszki Róbert polgármester beszámolt arról, hogy a kivitelezés nem ment teljesen zökkenőmentesen, mert először 498 millió forintot nyertek el, s később nőttek a költségek, ezért a műszaki tartalmat csökkenteniük kellett és további források bevonására is szükség volt – tudatta a behir.hu.

Költségtöbblet címén aztán sikeresen pályáztak a különbözetre, hogy a munkálatok teljes körű befejezése megtörténjen.

A városháza most integrált közigazgatási és hatósági központ lett, a kormányhivatal és okmányiroda szintén ebben az épületben működik. Ide került a hatósági osztály és a gyámhivatal. Közös önkormányzati hivatallá nőtte ki magát az épület, ahol minden iroda megtalálható a lakossági ügyintézéshez – írta meg a behir.hu.

Fotó: Békés Megye Hírei Híradó

B.A.