Békés megye oktatás

Megmozdulásokat szervez a BékSZI a gyermekszegénység ellen

A Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium (BéKSZI) az elmúlt időszakban több programot is rendezett a „Köznevelés az iskolában” program keretében.

Így április hónapban szervezték meg a „Bringázz és evezz az élhetőbb holnapért” elnevezésű megmozdulást, amelynek keretében a BékSZI három tagiskolájának diákjai, tanárai, a szülők és az együttműködő civil szervezetek képviselői elkarikáztak Békés városába, az evezősök pedig az Élővíz csatornán próbálhatták ki tudásukat a kenuzásban, illetve kajakozásban. A program végén pedig a diákok bringa- és evezők emelésével hívták fel a figyelmet a megmozdulás egyik témájára, a gyermekszegénységre. 


A sportprogramokkal párhuzamosan, április és május hónapokban a diákok gyűjtést szerveztek a Békéscsabai Réthy Pál Kórház gyermekosztályának a BéKSZI intézményeiben. Az adományok (könyvek, játékok) átadásra pedig a gyermeknap alkalmából, május 27-én 10 óra 30 perckor kerül sor a kórház osztályán.


A színes programoknak mindazonáltal ezzel még nem lesz vége, hiszen a megmozdulás következő „fordulójában” egy villámcsődülettel is fel kívánják hívni a figyelmet a gyermekszegénységre. A tervek szerint május 28-án délelőtt 10 óra 30 perckor a Szent István téren dobok és egyéb ritmus hangszerek segítségével, csaknem 200 fő ad hangot a programsorozat céljának. A flashmob végén pedig a „hangoskodók” apróbb figyelmességgel fogják meglepni a járókelőket.

 

www.facebook.com/bekszicsaba