Békés megye hírek

Új várost avatott Békés megye - köszöntsük Kondoros városát!

Új várost avatott Békés megye - köszöntsük Kondoros városát!
A nagy hagyományokra visszatekintő Betyár Napok rendezvénysorozata keretében ünnepelte várossá nyilvánítását Kondoros. Miután Áder János köztársasági elnök július 15-i dátummal városi címet adományozott Kondorosnak.
A település kulcsát augusztus 18-án, vasárnap Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke nyújtotta át, aki kiemelte: mindenki hozzátett valamit ahhoz, Áder János köztársasági elnök úr végre a kondorosi emberek teljesítményének méltányolásaként városi rangja emelje a települést. Sokat kellett tenni azért, hogy ma, ezen a napon a nevében a város kulcsát átadhassam Dankó Béla polgármester úrnak.

Farkas Zoltán, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke


Kondoros polgármestere, Dankó Béla, országgyűlési képviselő az államalapítás és a várossá nyilvánítás alkalmából rendezett ünnepélyen megtartott ünnepi beszédében hangsúlyozta: a kondorosiak öröméhez nagyban hozzájárul, hogy barátaikkal, testvérvárosaikkal élhetik át ezt a fontos pillanatot, amely minden kondorosi sikere.

Dankó Béla, Kondoros város polgármestere


A nap jelentőségét tovább emelte, hogy az erdélyi Küsmöddel is testvérvárosi kapcsolatot létesített Kondoros. Az erről szóló dokumentum aláírása után 38 küsmödi székely tett állampolgársági esküt.

Küsmödi székelyek is állampolgársági esküt tettek


Az újonnan kapott városi címmel és a testvérvárosi kapcsolatok bővítésével nem csupán Kondoros, de az egész magyarság tovább erősödött- összegezte az eseménydús rendezvény fő mondanivalóját Dankó Béla.

Oszter Sándor színművész, Kondoros díszpolgára is jelen volt az ünnepségen


Az Oszter Sándor, Kondoros díszpolárának szavalata tette még bensőségesebbé az ünenpséget, amely végül a székely és magyar himnusz hangjaival, majd ökumenikus kenyérszenteléssel zárult.

Az eseményen, a megye elnöke mellett számos polgármester is tiszteletét tette