Békés megye hírek

Sportudvar átadó Békésen

Sportudvar átadó Békésen

Sportudvart avattak ma délelőtt Békésen, a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény Gyógypedagógiai Oktatási Egységében. Az iskola diákjai új burkolattal ellátott pályán játszhatnak ezen túl, aminek a környezete is megszépült, emellett kosárpalánkokat és focikaput állítottak fel, valamint egy játszóteret is kialakítottak számukra, 7 millió forintból.

Ép testben ép lélek- mondja a közmondás. Sokan vélik úgy, hogy az oktatás magában kellene foglalja az egészséges életre nevelést, a mozgás megszerettetését, ehhez azonban létesítmények, sportpályák kellenek, amiken különböző sporttevékenységet lehet végezni.

Egy helyi vállalkozás szakembereinek irányításával múlt év őszén kezdődött el a felújítás, az ünnepi átadásra azonban eddig várni kellett.

 

 

 

 

A megszépült udvart összefogással munkások, iskolai dolgozók és diákok tették rendbe, akik már nagyon várták, mikor vehetik birtokba az új pályát.

A beruházásból egymillió forintnyi értéket az iskola dolgozói és tanulói állítottak elő. A megújult pálya nagy lehetőség elsősorban az iskolában tanuló diákok, de a város számára is.

Az udvart elsősorban az iskola gyógypedagógiai egységének tanulói használják majd, de ha épp nincs rendezvény, vagy sportverseny, iskola bármelyik tanulója igénybe veheti a megújult környezet nyújtotta lehetőségeket.

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Sportudvar átadóa>