Békés megye hírek

Nyolcvan új vadászt avattak a 23. Békés Megyei vadásznapon

Nyolcvan új vadászt avattak a 23. Békés Megyei vadásznapon
Fegyverropogás, kürtszó és vadászkutyák ugatása törte meg a pósteleki kastélypark csendjét a 23. Békés Megyei Vadásznap reggelén. Az egész napos rendezvény megannyi programmal várta a kirándulókat.

2013. szeptember 7-én rendezte az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete a 23. Békés Megyei Vadásznapot. Az egész napos rendezvénynek ideális környezetet biztosított a pósteleki kastélypark és környezete.

 

 

A vadászzászló behozatalával indult a vadásznap


Kora reggel miközben a koronglövészet egyéni döntői zajlottak, már sok bográcsban rotyogtak a vadételek. A délelőtti hivatalos megnyitó hagyományosan a vadászzászló behozatalával és a vadászhimnusszal kezdődött. A megnyitó ünnepségen felszólalt Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, Erdős Norbert megyei kormánymegbízott, dr. Kulcsár László, a Magyar Nemzeti Agrárkamara Békés megyei elnöke, aki Jakab Istvánnak, az Országgyűlés alelnökének üdvözletét is átadta a megjelenteknek. Dr. Csoma Antal, a Békés Megyei Vadászszövetség elnöke meglepte a hallgatóságot, ugyanis elnöki tisztségéről 25 év után lemond.

 

A rangos elismeréseket Farkas Zoltán megyei elnök adta át

 


Idén is kiemelt része volt a programnak a rangos kitüntetések, elismerések átadása, melyet Farkas Zoltán, a Békés Megye Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke Dr. Csoma Antallal adott át. Az kitüntetésekkel a vadászatért végzett kiemelkedő munkát ismerte el a megyei elnök és a vadászszövetség.

A délelőtti program részeként az ifjú vadászok fogadalomtételét követően nyolcvan, friss vadászvizsgával rendelkező vadász vált hivatalosan is vadásszá.

A pósteleki parkerdőben megtartott vadásznap igazi családi program volt, finom vadételek mellett vadásztrófeákat bemutató kiállítás, állatsimogató, vadászeszközök bemutatója és vására is csábította a kirándulókat.

 

 

Különleges vadásztrófeák is kiállításra kerültek


A Békés Megyei Önkormányzat is képviselte magát a vadásznapon, stílszerűen egy finom bográcsos őzbakpörkölttel és a megye értékeit bemutató kiadványokkal várták az érdeklődőket. Az őzpörköltet Horváth Ferenc, a Békés megyei Culinary Team tagja, olimpiai bronzérmes, világbajnoki ezüstérmes mesterszakács közreműködésével Farkas Zoltán megyei elnök, a vadásznap védnöke főzte.

 

 

Nagy sikert aratott Horváth Ferenc mesterszakács, és Farkas Zoltán megyei elnök őzpörköltje