Békés megye hírek

Megyejárás Csanádapácán

Megyejárás Csanádapácán

Maradni és megmaradni- hűség és kitartás. Ezzel a mottóval invitálta Csanádapáca vezetése a megyejárást, és települése lakóit az otthonunk Békés megye rendezvénysorozat legutóbbi programjára.

Békés Megye Képviselő-testülete múlt év tavaszán azzal a céllal és szándékkal indította útjára a megyejárást, hogy a lakosság megismerje a megyei önkormányzat szerepét, működését, intézményeit. Emellett szorosabbá váljon a kapcsolat a települések között.

Közös munkánk, értékeink ápolása a jövő záloga, hiszen Békés megye mindannyiunk otthona. A 25 állomásán tartó rendezvény e mottó eszmeiségét követi.

Az ünnepélyes megnyitó lehetőséget ad arra, hogy a megyejárást vendégül látó település első embere elmondhassa városáról, községéről mindazt, amit tudni illik, illetve megismerni érdemes az adott helyen.

 

 

Minden településnek vannak gondjai, problémái, amik a válság hatására csak fokozódnak. Munkanélküliség, elvándorlás, elöregedő lakosság.

A megyejárások alkalmával minden résztvevő lehetőséget kap arra, hogy kimutassa az adott településhez kötődését. Ezt egy ujjlenyomat segítségével teheti meg, amit a 6X6-os vándortérképen helyez el.

A megyejárás minden állomásán megyetörténeti kiállítás várja azokat, akik meg szeretnék ismerni környezetük, településük múltját, jelenét. A programok része emellett egy soron kívüli testületi ülés, amely egyik településen sem maradhat el. Csanádapácán is nyílt közgyűlésre várták az érdeklődőket.

 

Forrás: CsabaTV

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Megyejárás Csanádapácán