Békés megye hírek

Korszerűsítették a Szakképzési Centrumot Békéscsabán

Korszerűsítették a Szakképzési Centrumot Békéscsabán

A Békéscsabai Szakképzési Centrum felújítása befejeződött, még a kemény mínuszok beköszönte előtt sikerült tető alá hozni a szigetelést az intézményben.

Az energetikai korszerűsítést közel félmilliárd forint KEHOP támogatásból sikerült kivitelezni. A Békéscsabai Szakképzési centrum így új nyílászárókat kapott, a homlokzati- és tetőszigetelést is teljesen kicserélték, így az intézmény energiahatákonysági szempontból sokkal gazdaságosabb működést garantál. Nem elhanyagolható, hogy megújuló energiaforrást is bevetettek, napelemeket szereltek a centrum tetejére, amely szintén gazdaságosabbá, emellett környezettudatosabbá varázsolja az intézményt.

 

A napelemek gazdaságos és környezetbarát megoldások

 

A Békés megyei szakképző intézmény magában foglalja a Gépészeti és Számítástechnikai Szakgimnáziumát és Kollégiumát, Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumát, Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziumát és Szakközépiskoláját, Trefort Ágoston Szakgimnáziumát, Szakközépiskoláját és Kollégiumát, Kós Károly Építő-, Fa- és Szolgáltatóipari Szakgimnáziumát és Szakközépiskoláját, Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziumát és Kollégiumát, Vásárhelyi Pál Szakgimnáziumát és Kollégiumát, valamint Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumát és Kollégiumát.

 

A Centrum által elnyert támogatás a KEHOP, vagyis a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében valósult meg. Bárki pályázhat, aki magáénak érzi a program célkitűzéseit és úgy gondolja, eleget tud tenni az elvárásoknak. A KEHOP fő célja a fenntartható gazdasági növekedés elősegítése. Fontos a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás, adott település vízellátásának fejlesztése, a hulladékgazdálkodás korszerűsítése, a természetvédelmi fejlesztések és a megújuló energiaforrások alkalmazása egy-egy projekt elbírálásánál. 

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Nyitókép: bekescsaba.hu