Békés megye hírek

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - Virágvasárnap ünnepén

KÓRHÁZMISSZIÓI HÍRADÁS - Virágvasárnap ünnepén
... nem lóháton érkezett harcot, háborút hirdetve, hanem szelíden és szamárháton, békességet kínálva. Ma is jön, szeretne a szívünkbe, az életünkbe bevonulni, várja, hogy átengedjük neki az irányítást, és Ő készségesen vezet bennünket ...
Böjt hatodik vasárnapja, a húsvétot megelőző vasárnap, virágvasárnap, Jézus Jeruzsálembe való bevonulásának ünnepe, a nagyhét kezdete. Az ünnep nevének eredete, hogy a Jézust királyként ünneplő sokaság ágakat vagdalt a fákról és az útra szórták, ahol Jézus bevonult a fővárosba. Sokan a felsőruhájukat is az útra terítették és a tömeg ezt kiáltotta: „Hozsánna a Dávid Fiának! Áldott, aki jön az Úr nevében! Hozsánna a magasságban!" /Máté evangéliuma 21. rész 9. vers/ A hozsánna kifejezés azt jelenti: Szabadíts meg, kérünk! Jézusra tehát mint Szabadítóra, Megváltóra, Királyra tekintettek, de mint politikai Messiásra, mert azt várták tőle, hogy megszabadítja a népet a római elnyomó hatalomtól. Jézus valóban uralomváltásra érkezett, de nem politikai, hanem hitbeli értelemben, a szív uralomváltására. Ő a bűnös ember Megváltója, Szabadítója, a szívünk Királya akar lenni. Az első virágvasárnapon nem lóháton érkezett harcot, háborút hirdetve, hanem szelíden és szamárháton, békességet kínálva. Ma is jön, szeretne a szívünkbe, az életünkbe bevonulni, várja, hogy átengedjük neki az irányítást, és Ő készségesen vezet bennünket az élet és az örök élet útján.
Ezt az örömüzenetet hirdeti nekünk a kórházi kápolna zenés áhítatán is virágvasárnap, március 24-én reggel 9 órától a Gyulai Erkel Kórus csodaszép énekekkel, Hegedűs István gyulavári református lelkész pedig igehirdetéssel. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!
Füle Lajos: Pálmaág című versével kívánok áldott ünnepet:

Megrészegülve kiabál a nép,
zeng a „Hozsánna a Dávid Fiának!"
- Virágvasárnap leteszem Eléd
ezt a szívemben őrzött pálmaágat
én is, a fáradt ember, aki vár,
a Golgotát is ismerő zarándok,
s követlek Téged, hallgatag Király,
KI minden bűnöm látod s megbocsátod.

pálmaág

Lejegyezte: Tóth Márta kórházlelkész