Békés megye hírek

Két és fél évre ítélték a zebrán gázolót

Két és fél évre ítélték a zebrán gázolót

A Gyulai Törvényszék jogerősen két és fél év letöltendő börtönre ítélte azt a férfit, aki több mint 2 esztendővel ezelőtt elgázolt egy zebrán biciklivel áthaladó lányt Békéscsabán.

Megszületett az ítélet: jogerősen 2 és fél évnyi letöltendő szabadságvesztést kapott a 26 éves békéscsabai férfi, P.D., aki Békéscsabán két esztendeje elgázolt egy fiatal lányt – adta hírül a beol.hu.

A 17 éves Beáta biciklivel haladt át a zebrán 2016. február 12-án, az autós azonban túl gyorsan ment ahhoz, hogy meg tudjon állni és elütötte. Az eset nagy zúgolódást váltott ki a városban.

Az elgázolt lány olyan súlyosan megsérült, hogy hetekkel később, március 5-én elhunyt a kórházban.

Két és fél év börtönt kapott a békéscsabai gázoló

Két és fél év börtönt kapott a békéscsabai gázoló

A vádirat szerint a vádlott 106 méteres távolságból érzékelte, hogy biciklis jelent meg a zebrán, és fékezett, de jóval túllépte a lakott területen belül megengedett 50 km/órás sebességet, majdnem 120-al ment. A fékezés már nem segített.

Ráadásul az is kiderült, hogy a kocsi közúti közlekedésre műszakilag alkalmatlannak bizonyult – adta hírül a beol.hu.

Az elsőfokú ítéletet 2017 nyarán hozta meg a Békéscsabai Járásbíróság, mely szerint a vádlottat 3 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték és 4 évre eltiltották a közúti járművezetéstől.

A másodfokúban azonban most 2 és fél év letöltendő szabadságvesztést kapott a vádlott és 5 évre elvették a jogosítványát, amelyet már a balesetet követően le kellett adnia - tudatta a beol.hu.

B.A.