Békés megye hírek

II. Szülőföldünk Békés Megye Gála volt Orosházán

II. Szülőföldünk Békés Megye Gála volt Orosházán

A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája 2010. november 6. és 2011. április 9. között, nagy érdeklődés mellett szervezte meg a II. Szülőföldünk Békés Megye Amatőr Művészeti Fesztivált.

A hét helyszínen, 5 művészeti kategóriában meghirdetett tehetségkutatóra összesen 250 produkció közel 1600 nem hivatásos amatőr előadóművésze jelentkezett. A szervezők ezen produkciók közül választották ki a rendezvénysorozatot ünnepélyesen lezáró gálaműsor fellépőit, mely a számtalan kiemelkedő produkció miatt igen nehéz feladat volt, és rendkívül körültekintő egyeztetést igényelt.
A II. Szülőföldünk Békés Megye gálaműsorra 2011. április 30-án került sor az orosházi Petőfi Sándor Művelődési Központban. A rendezvény védnöke Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke volt, a fellépőket és a közönséget Zalai Mihály, Orosháza város alpolgármestere köszöntötte, majd H. Kovács Judit, Békés Megye Képviselő-testülete alelnöke nyitotta meg a gálát.

 

A gálaműsor zázásaként H. Kovács Judit, Békés Megye Képviselő-testülete alelnöke a színpadon adta át jelképesen ezt a Harruckern János Közoktatási Intézmény által készített tortát a

A gálaműsor zázásaként H. Kovács Judit, Békés Megye Képviselő-testülete alelnöke a színpadon adta át jelképesen ezt a Harruckern János Közoktatási Intézmény által készített tortát a "Szülőföldünk Békés Megye" Amatőr Művészeti Fesztivál gála fellépőinek, amit a műsort követő fogadáson közösen fogyaszthattak el.


A 19 kiváló és színes produkció között olyan különlegességeket is találhatott a közönség, mint például a hunyai Idősek Klubjának mindenkit megnevettető „Hófehérke és a hét törpe" előadása, a mindössze öt éves Borombós Anna népdaléneklése, a Nefelejcs Zenekar nevet viselő sérült művészekből álló amatőr együttes megindító műsora, a Ványai Húrszaggatók népzenei előadása, a Tűzmenedék együttes énekelt versei, vagy Pólus Krisztián egyedülálló moderntánc-koreográfiája.

 

A hunyai Idősek Klubjának Hófehérkéje üvegkoporsó helyett nyugágyban fekszik

A hunyai Idősek Klubjának Hófehérkéje üvegkoporsó helyett nyugágyban fekszik


A közönség a gála programjában a fellépők között köszönthette a zsűri két tagját is, Birinyi József népzenészt és Tege Antal színművészt.

 

 

2011. május 13-án 13:30  m1 Körzeti Magazin   2011. május 20-án  m2


Az amatőr művészek mindegyike országos ismeretségre tehet szert a Magyar Televízió jóvoltából, mely egy 60 perces összefoglalót állít össze a gálaműsor programjából. Az érdeklődők ezt 2011. május 13-án 13:30-tól az m1 Körzeti Magazin c. műsorában, 2011. május 20-án pedig az m2-n tekinthetik meg.

 

 

Forrás: Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Iroda
Feltöltő: Fiedler Nikoletta

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: II. Szülőföldünk Békés Megye Gála volt Orosházán