Békés megye hírek

Fogyasztóvédelmi előadássorozat

Fogyasztóvédelmi előadássorozat
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és a Kormányhivatal fogyasztóvédelmi Felügyelősége nem régiben egy előadássorozatot indított útjára. A program fő célja a jogszabályok gyakorlati megismertetése a kereskedőkkel.

Az ipartestület konferencia termében megrendezett szakmai előadás fő témái a következők voltak: szavatosság-jótállás, javító karbantartó szolgáltatások és a fogyasztói kifogáskezelés. A panaszkezelés területén a minőségi kifogásoknál a kereskedőnek arra kell törekedni, hogy a javítás, a csere, árengedmény vagy vételár visszatérítés 15 napon belül megtörténjen.

 

 

A Fogyasztóvédelmi Felügyelőség három éve vizsgálja a kereskedők hozzáállását a fent említett témákhoz.

Nem csak kereskedők és kamarai tagok érkeztek a rendezvényre, hanem még a BÉKSZI diákjait is elhozták az iskola tanárai, hiszen ők tanórák keretén belül már ismerkednek a kereskedelemmel kapcsolatos fogyasztóvédelemmel.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az országot járva a helyi fogyasztóvédők, kamarai tagok, és egyéb társadalmi szervek véleményét kikérve határozza meg az előadások témáját, amelyeket a későbbiekben szakemberek állítanak össze és tolmácsolnak a kereskedők felé.

 

Forrás: CsabaTV      

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!: Fogyasztóvédelmi előadássorozata>