Békés megye hírek

Farkas Zoltánt az Országos Területfejlesztési Érdekegyeztető Fórum tagjának delegálták

Farkas Zoltánt az Országos Területfejlesztési Érdekegyeztető Fórum tagjának delegálták
Farkas Zoltánt, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnökét és további három megyei elnököt kértek fel és delegáltak az Országos Területfejlesztési Érdekegyeztető Fórum (OTÉF) tagjának.
A delegálásról szóló döntést, 1/2014. (01.31.) számú közgyűlési határozatával hozta meg a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége, a MÖOSZ.

Az OTÉF A területfejlesztésről és a területrendezésről szóló 1996. évi XXI. törvény (Tftv.) módosításáról szóló 2013. évi CCXVI. törvény alapján, az Országos Területfejlesztési Tanács jogutódjaként jött létre.

 

Az OTÉF a Kormány és a megyei önkormányzatok, valamint a fővárosi önkormányzat, a megyei jogú városok és a fővárosi kerületi önkormányzatok közötti konzultációk és tárgyalások érdekegyeztető fóruma.

 

Feladata a Kormányzat, valamint a megyei önkormányzatok és a fővárosi önkormányzat területfejlesztési, területrendezési és vidékfejlesztési érdekeinek, törekvéseinek feltárása, egyeztetése, a megállapodások létrehozása, információcsere, javaslatok, alternatívák vizsgálata, továbbá a megyei jogú városok és fővárosi kerületi önkormányzatok fejlesztési elképzeléseinek és célkitűzéseinek összehangolása.

 

A testületnek több területen véleményező, javaslattevő szerepe lesz, így többek között a területfejlesztési politika kialakításában, a területfejlesztési, és vidékfejlesztési célú ágazati eszközök összehangolásában, vagy az országos, az országos jelentőségű, valamint az országhatárokon átnyúló infrastruktúra-tervezés (létesítmények, hálózatok elhelyezése) összehangolásában.


Békéscsaba, 2014. február 12.