Békés megye hírek

Ezekkel a mezőgazdasági gépekkel dolgoznak földeken

Ezekkel a mezőgazdasági gépekkel dolgoznak földeken

Lehet, hogy az olyan nagy városokban mint Budapest, Debrecen, Szeged, Miskolc, Pécs. Győr vagy éppen Nyíregyháza szinte mindenki tisztában van az olyan fogalmakkal, mint a széles sávú internet, az iPhone vagy a hipermarket, mégsem képesek megkülönböztetni egy traktort a kombájntól.

 A legtöbben ugyanis még csak hírből sem hallottak a különböző mezőgazdasági gépekről és csak elvétve találkoztak velük személyesen is. A városi közlekedésben ugyanis nem jellemző, hogy a több sávos körforgalomban vagy a piros lámpánál megálljon mellettünk egy talajművelő gép, egy trágyaszóró vagy éppen egy permetező. A számtalan mezőgazdasági eszköz és jármű egy külön iparág, amelyet nem is kell minden városban élőnek felismerni, ám a falvakban és tanyákon élők vagy mezőgazdasággal foglalkozók nem árt ha tisztában vannak az alapvető fogalmakkal és gépekkel.

Ma már az internetről is beszerezhetőek járművek a gazdaságunkhoz

A mezőgazdasági gépek óriási összegeket emésztenek fel a gazdaságoknak, ezért nem mindegy, hogy a farm tulajdonosok és mezőgazdasági cégvezetők milyen forrásból szerzik be új vagy használt gépeiket. Az új eszközök ugyanis sokszor a használt gépek többszörösébe kerülnek, így célszerűbb, ha egy megbízható helyről vásárolunk egy alig használt, jó állapotban lévő nagy gépet.

Ilyen megbízható forrásként a világ legdinamikusabban fejlődő nagygépekkel foglalkozó webportálja emelhető ki, amely a mascus.hu webcímen érhető el. A portál helyet biztosít a világ legnagyobb márkáinak, így megjelennek modellek a John Deere, a CLAAS, a New Holland, a Case IH és a Massey Ferguson kínálatából is.

Nem is gondolnánk milyen sokféle mezőgazdasági gép létezik

A Mascus portálon ma már több mint 82.000 különböző használt mezőgazdasági gép, eszköz, felszerelés és alkatrész közözz böngészhetünk, amelyek különböző kategóriákba vannak sorolva.

A legnépszerűbb kategóriák több ezer járművet és gépet tartalmaznak. A Traktorok, a Szálastakarmánygépek és szecskázók, a Talajművelő gépek, a Kombájnok, a Trágya alkalmazások, az Állattenyésztéssel kapcsolatos járművek és gépek, a Burgonyagépek, a Gyümölcs és Borászati gépek, a Permetezőgépek, a Rakodók és Kotrók, a Termény feldolgozók és tárolók, a Vető és Ültetőgépek, valamint az Útkarbantartó és hókotró gépek széles választékkal várják az oldalra látogatókat.

A portál népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy havonta több mint 3.350.000 látogató böngészi a feladott hirdetéseket.

Használt gépek és járművek a világ minden tájáról

Az innovatív portálon letisztult felületen tallózhatjuk a megannyi kategóriába sorolt gépet, járművet, eszközt, felszerelést és alkatrészt. A segítségünkre különböző szűrési lehetőségek is rendelkezésünkre állnak, így akár márkára, típusra, országra, árra és állapotra is szűkíthetjük a találati listánkat.

A legolcsóbb eszközöket már néhány 10.000 forintért beszerezhetjük, de akadnak olyan gigantikus gépek is, mint a Caterpillar MH3295 amely több mint 300 millió forintba kerül. A használt gépek pedig nem csak Magyarországon találhatóak, hanem Dániából, Németországból, Svédországból vagy éppen az Egyesült Államokból is importálhatóak a gazdaságok számára.