Békés megye hírek

Elkapták a számlagyárosokat

Elkapták a számlagyárosokat

Fiktív számlákkal üzletelt s ezzel 2,3 milliárd forintos kárt okozott egy bűnszervezet Békéscsaba térségében – a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói és járőrei most fülelték le a banda tagjait.

Nem kevesebb, mint tíz tagot számlált az a bűnszervezet, amelynek tagjait a napokban állította elő a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozó- és járőr csapata.

A banda 2,3 milliárd forintos kárt okozott azzal, hogy fiktív számlákat állított ki. Hét gyanúsított előzetes letartóztatásba került – mondta el Barnáné Horváth Melinda őrnagy, sajtóreferens a beol.hu-nak.

A gyanúsítottak nemcsak magyar, hanem horvát, cseh, lengyel, szlovák, szlovén és litván cégek nevében készített számlákat, leginkább műanyag termékek alapanyagát képező granulátumról. Az összegek, amelyet vételárként voltak feltüntetve, bankszámlákon mentek át, levonták a jutalékot és ezután a megrendelők készpénzben visszakapták azokat.

Tíz tagja is volt a számlagyártó bűnszervezetnek

Tíz tagja is volt a számlagyártó bűnszervezetnek

A bűnszervezet feje külföldről irányította a dolgokat, de a többiek is gyakran éltek odakint.

Ezúttal azonban elegendő volt csak megjelenniük Magyarországon, a NAV emberei lecsaptak rájuk – tudatta a beol.hu.

Egyiküket látogatóban Kiskőrösön, másikukat Budapesten kapták el, míg három gyanúsítottat már a Szegedre tartó vonaton fogták el – ők az autójukat a fővárosban hagyva próbáltak menekülni.

A röszkei határátkelőn csaptak le egy további férfira, illetve az ország különböző pontjain a többiekre.

Annak érdekében, hogy a kárt helyrehozzák, a NAV nyomozói járműveket, targoncákat, teherautókat foglaltak le és jelentő mennyiségű készpénzt.

Nyolc gyanúsított ellen költségvetési csalás-, kettő ellen közokirat-hamisítás gyanújával nyomoznak - írta meg a beol.hu.

B.A.