Békés megye hírek

Betyárszállás Kondoroson

Betyárszállás Kondoroson

A Békés Megyei Önkormányzat által civil szervezeteknek meghirdetett pályázatán a Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület támogatást nyert egy helyi szálláshely kialakítására.

A helyi civil szervezet célja az volt, hogy a támogatást önerővel kiegészítve szálláshelyet biztosítson a Kondorosra érkező turistáknak, táborozóknak. A helyi közéleti és kulturális rendezvényekre érkező vendégek számára eddig 1-2 magánszálláson kívül nem nyílt lehetőség az itt éjszakázásra, így a szálláshely turizmus és a kulturális élet fellendítését is szolgálná.

 

Az elképzelések szerint az új szálláshelyet a Kondoros, Iskola u. 2/4. szám alatti önkormányzati ingatlanban kívánta működtetni az egyesület. A lakás kiadása nagy alapterülete és magas rezsi költségei miatt problémát jelentett a tulajdonos számára. Ezek a problémák és a helyi szálláshelyek hiánya indokolta az ingatlan más irányú felhasználását, ezért az egyesület bérbe vette az ingatlant és pályázati támogatás segítségével elkezdte a lakás felújítását és átalakítását. A munkálatok első fázisában a vizesblokkok kialakítására került sor, melyet az egyesület önerő bevonásával finanszíroz.

 

A lakás teljes átalakításon ment keresztül

 

 

A beruházás célja a kondorosi turizmus fellendítése, segítése, valamint a helyi közösségfejlesztés. A vizesblokkok felújítása és újabb blokk kialakítása után elkezdődött a helyiségek festése és bebútorozása. Az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant bérlő egyesület a külön lakrész leválasztásával egy funkciójában és felhasználásában komplex vendégházat akart kialakítani, mely a vendégek igényeit teljes mértékben kielégíti

 

A 16 tagot számláló szervezet a Békés Megyei Önkormányzat civil pályázatán nyert összegből, valamint önereje bevonásával valósította meg a projektet, melynek keretében a Kondoros Nagyközség tulajdonában lévő lakást szálláshellyé alakították.

A lakás felújítási munkálatait a helyi Települési Szolgáltatató Intézmény végezte. A felújítás keretében helyiségek leválasztása, vizesblokkok felújítása és kialakítása, helyiségek festése, valamint az udvar rendezése valósult meg.

 

Az átalakítási munkákat követően a Linea Holz Kft. bebútorozta a szobákat, melyek kellemes hangulattal és kényelmes bútorokkal várják az ide érkező vendégeket.

 

Az épület kívülről

 

 

A Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület szálláshelye már megnyitott. A Betyárszállás nevet viselő vendégház szeretettel várja a Kondorosra látogató vendégeket. A Betyárszállás 6 szobája 2 szinten, kellemes légkörrel, felújított vizesblokkokkal, fenyőbútorokkal berendezett helyiségekkel várja a Kondoroson és környékén kiránduló vendégeket. A látogatók 2 és 4 ágyas szobákban, valamint egy külön lakrészben is megszállhatnak. A kialakított konyhában főzési lehetőség is adott.

 

A vendégszobák nagyon hangulatosak

 

Az étkező tág tere kellemes megvilágítást kap

 

 

Az érdeklődök a betyarszallas@gmail.com e-mail címen valamint a következő telefonszámokon foglalhatnak szállást: +36-70-558-21-74 és +36-70-558-21-37.

 

 

Szállásárak

Külön lakrész

5.000 Ft/éj/fő

2-4 ágyas szoba

3.500 Ft/éj/fő

Sátor

2.500 Ft/éj/fő

 

 

Forrás: Kondoros és Környéke Polgári Együttműködés Egyesület

Feltöltő: Békés Megyei Jókai Színház Programiroda, BL

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Szóljon hozzá a fórumon!:

Betyárszállás Kondoroson