Békés megye hírek

Békés megye bemutatkozott a Művészetek Palotájában

Békés megye bemutatkozott a Művészetek Palotájában

A Békés Megyei IBSEN Oktatási, Művészeti és Közművelődési Nonprofit Kft. Kulturális Irodája 2010. december 5-én „Bemutatkozik Békés megye" címmel műsort szervezett a Művészetek Palotájában. A rendezvény a vasárnaponként látogatható Cifra Palota Hetedhét ország elnevezésű program keretében valósult meg.

A kulturális esemény látogatói megismerhették megyénk értékeit és szépségeit. Szülőföldünk színes képének bemutatásában irodánkon kívül a Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Szakiskola, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület, a Békés Megyei Napsugár Bábszínház, a Békés Megyei Jókai Színház, a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága Munkácsy Mihály Múzeuma, a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága Erkel Ferenc Múzeuma, a Harruckern János Közoktatási Intézmény és a Békés Megyei Jókai Színház Színitanháza is közreműködött.


Kónya István, Békés Megye Képviselő-testület alelnöke


Fotószínház Kádár Ferenccel

Békés megye kulturális életének meghatározó alkotóműhelyei, művészei mutatkoztak be. Fellépett többek között János Hajnalka népdalénekes, Belencéres Táncegyüttes, a Suttyomba Zenekar, a kicsiknek mesét mondott Havran Mihály mesemondó, gyermekdalokat énekelt Huszár Anita énekművész, orgonán karácsonyi dallamokat játszott Balog Zsolt zongoraművész. A kézművesek utcájában a szövés, a gyékényezés, a mézeskalács készítés, a gyöngyfűzést és a fazekasmesterséget próbálhatták ki a vendégek.


A Békés Megyei Jókai Színház Színitanháza 


A kicsiket kézműves foglalkozás várta

A tánc, zene, ének, mese és színházi előadások mellett három kiállítást is megtekinthettek az érdeklődők: Munkácsy és Erkel relikviák a Békés Megyei Múzeumok Igazgatósága Munkácsy Mihály Múzeumának és Erkel Ferenc Múzeumának gyűjteményéből, „Gyöngyszemek" a Békés Megyei Népművészeti Egyesület tagjaink munkáiból és a „Napsugaras bábvilág" a Békés Megyei Napsugár Bábszínház bábkiállítása.

Kiegészítő programként megjelent a Békés Megyei Tourinform Iroda és Kádár Ferkó Fotószínháza, továbbá mesterség bemutatók, játszóházi foglalkozások és karácsonyi hangulatot megidéző helyszínek tették még sokoldalúbbá a megyénket bemutató rendezvényt.


Rengeteg program várta a Müpába látogatókat


Forrás:
Békés Megyei IBSEN Nonprofit Kft. Kulturális Iroda
Feltöltő: Békés Megyei Jókai Színház Programiroda, BL

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Békés megye bemutatkozott a Művészetek Palotájában