Békés megye hírek

Az online bankolás elterjedésével a gyors személyi kölcsön is pár kattintással igényelhető

Az online bankolás elterjedésével a gyors személyi kölcsön is pár kattintással igényelhető

Ma már szinte napi rutinnak számít az online bankolás. Az online felületeken videó azonosítással gyors személyi kölcsön is igényelhető. A fárasztó ügyintézés, a sorbaállás már a múlté. A személyi kölcsön sokkal gyorsabban igényelhető, mint a lakáshitel, hiszen itt nincsen szükség fedezetre és értékbecslésre sem.

Bankonként teljesen eltérő, hogy milyen összeghatárig biztosítják a gyorskölcsönt az ügyfeleknek. A gyors és egyszerű igénylés sokakat vonz még a nyári időszakban is, hiszen sokan ebből a hitelből finanszírozzák a családi nyaralást. A teljes hiteligénylési folyamat leegyszerűsítésével egyre több ügyfelet nyernek a bankok.

Mely bankok biztosítják az online kölcsön felvételének lehetőségét?
 

Magyarországon a Gránit Bank az elsők között startolt el a videóazonosítás lehetőségével. Első körben a számlanyitást engedélyezték ebben a formában, de lehetővé tették azt is, hogy hiteleknél is aláírják az ügyfelek online a szerződéseket. Az online igényelhető gyors személyi kölcsön sokaknak jelenthet megoldást, véli a hitelmindenkinek.hu szakembere is. Az alap esetben igen komplikált személyi kölcsön felvétel mára már igen egyszerűen felvehető.

 

Ezzel a lehetőséggel szinte az összes nagy bank él és sorra szolgálja ki az ügyfelek ezirányú igényeit. A folyamat eltérő lehet a már meglévő banki ügyfeleknek és az új ügyfeleknek, hiszen itt több bank is különbséget tesz a szerződési folyamat során. Az OTP Bank már ezen a téren is újított, hiszen az online hiteligénylést elérhetővé teszi azok számára is, akik még nem ügyfelei a banknak.

 

Már egy órán belül elvégezhető a személyi kölcsön igénylése és pozitív bírálat esetén egy nap alatt ki is utalják az igényelt összeget. Ma már azok az ügyfelek is igényelhetik, akiknek a bére nem érkezik az OTP-hez és nem rendelkeznek OTP direkt szerződéssel sem.

 

A K&H Bank egészen 1,5 millió forintig biztosítja a gyors személyi kölcsön felvételének lehetőségét. Azok is felvehetik a kölcsönt, akik nem a K&H Bank ügyfelei. A banknál elvégzett fejlesztéseknek köszönhetően a teljes igénylési folyamat online módon történik. Az ügyfelek azonosítását videóhíváson keresztül végzik el és a szerződéseket digitálisan is aláírhatják.

 

Első lépés a kalkuláció, ezután következhet a személyes adatok megadása, az azonosítás videóhívással, az online szerződéskötés és a digitális aláírás, majd végezetül a folyósítás. A folyamat roppant egyszerű.

 

A CIB Bank is beállt a sorba, így szintén folyósítanak személyi kölcsönt azoknak az ügyfeleknek, akik nem a bank ügyfelei, azaz nem érkezik a jövedelem CIB Bankos folyószámlára. Az új ügyfelek folyósítás előtt egy ingyenes folyószámlát nyithatnak, amelyre majd folyósítják a kölcsönt. Emellett kamatkedvezményeket is kínálnak és a CIB bank ügyfelei mobilról akár 7 perc alatt leadhatják kölcsönigénylésüket. A Cofidis hitel felvételének két feltétele van. Az egyik, hogy a szerződéshez nem kell bevonni társigénylőt és nem kötnek hitelfedezeti biztosítást.

 

A Cofidisnél elkészült a roppant egyszerűen használható mobilapplikáció, amelynek segítségével már csak egy elektronikus aláírásra van szükség, hogy az igénylést online leadhassák az ügyfelek. iOS és Androidos telefonokról is működik az applikáció, így szinte elmondhatjuk, hogy mindenki képes az applikáció letöltésére és alkalmazására. Az applikáción az online kalkuláció, a hiteligénylés teljes folyamata elvégezhető és nyomon is követhető.

 

A videó azonosítás során megtörténik a bemutatkozás, a jogi nyilatkozat megismertetése az ügyfelekkel, a személyazonosságot igazoló okmányok, valamint a lakcímkártya bemutatás és magának a teljes videóazonosításnak az elvégzése. A videóazonosításra munkanapokon kerülhet sor reggel 8 és este 8 óra között. Az applikáció segítségével az ügyfelek feltölthetik az igényléshez szükséges dokumentumokat és megtörténhet a végleges hitelbírálat.

 

A hitelibírálat eredményéről az applikáción keresztül küldik meg az értesítést. Ezután nem maradhat más hátra, mint aláírni elektronikusan az applikációt. Ehhez sms-ben küldik meg a szükséges kódot. Végleges bírálatot követően összesen 3 nap áll az ügyfelek rendelkezésére, hogy aláírják elektronikusan a szerződést. A Cofidis is hivatalosan aláírja a szerződést és a végleges szerződést az applikáción keresztül letölthetik az ügyfelek. Ha mind a kettő fél hivatalosan is aláírta a szerződést a Cofidis azonnal folyósítja is a gyors személyi kölcsönt.

 

 Egy online gyors személyi kölcsön igénylés milyen fontosabb lépésekből áll?
 

 Számtalan különbséget találhatunk a folyamatot tekintve a bankok között. A lényeg mindenhol az, hogy nem kell személyesen befáradni a bankfiókba, ez igen nagy előny az ügyfeleknek. A hiteligénylés online elindítható és bármikor félbeszakítható. Az adatok nem fognak elveszni, bent maradnak a rendszerben. Erről néhány bank emlékeztetőt is küld emailben.

 

A videó azonosításnál azonban már van időkorlát, így ha azt egyszer elindítjuk, akkor érdemes végig vinni a folyamatot. A videóazonosításban minden esetben az adott bank munkatársa lesz segítségünkre. Mivel este 8 óráig lehet elintézni az azonosítást, így otthonról kényelmesen is megtehetjük.

 

A szükséges dokumentumokat érdemes előre odakészíteni, hogy ne az azonosítás során kelljen azokat keresgélni. A banki ügyintézők minden esetben egyeztetik a személyes alap adatokat, az elérhetőségeket, a pénzügyi helyzetre vonatkozó adatokat, a szakmai helyzetre vonatkozó adatokat. Ezekre a kérdésekre érdemes időben felkészülni és a dokumentumokat is előkészíteni. Lakcímkártya, adókártya és kártyaformátumú személyazonosító igazolvány vagy vezetői engedély mindenképpen legyen nálunk.