Békés megye hírek

Arad-Békés Expo- Letették az épület alapkövét !

Arad-Békés Expo- Letették az épület alapkövét !

A határokat áthidaló összefogás jó példája volt a hétvégi mezőgazdasági, élelmiszeripari kiállítás, amin három megye, Békés, Arad és Bihar vett részt. Ezt a célt hivatott erősíteni az A-B expo, ami a gazdaság és kereskedelem élénkítését célozza Arad és Békés megye között. A Békéscsaba és Gyula közötti reptér melletti területen épülő kiállítótér alapkövét Szeptember 17-én tették le.

 

A Közös EXPO, közös PIAC névre hallgató projekt keretében 3 és fél millió eurós támogatásnak köszönhetőn valósul meg egy beruházás magyar és román oldalon. Az összköltség 4,2 millió euró, 1,6 millió euróból új csarnokkal bővül az Expo Arad International, míg 2,6 millió euróból Békés megye épít.
A falak már láthatóak, de még nem érték el végső magasságukat, hiszen a közel 2 ezer négyzetméteres épület a 9 méter magas lesz. Az alapkőbe az utókor számára információval szolgáló kapszulát a két partner közösen helyezte el.
A Békéscsaba és Gyula közötti repülőtér mellett a Határmenti Operatív Program keretéből valósul meg a 700 millió forintos beruházás, ami multifunkcionális lesz.
A sokféle rendezvény megtartására alkalmas komplexum a Békés megyei gazdasági élet kiváló színtere lehet.
A jövő és a perspektíva a regionális együttműködésben van, mindkét fél fontosnak tartja ezt, így egymást kiegészítő működtetésben gondolkodnak
Az együttműködés vásárok, kiállítások, üzletember találkozók, tematikus megbeszélések, később akár közös projektek szervezésében valósulhat meg. Emellett olyan találkozók szervezését tervezik, amiknek egy részét Aradon, folytatását pedig Békéscsabán rendezhetik, hiszen a két város távolsága minimális.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

 

Forrás: Csaba TV

 

Szóljon hozzá a fórumon!: "Arad-Békés Expo- Letették az épület alapkövét"