Békés megye hírek

A XII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé több csemegével is szolgál

A XII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé több csemegével is szolgál
2012. június 7-10. között 12. alkalommal kerül megrendezésre a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé. Az erről szóló sajtótájékoztatón május 8-án sok érdekességet jelentettek be.

 Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Budapesten tartották meg a 12. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé sajtótájékoztatóját május 8-án


A tájékoztatón Bora Imre, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője köszöntötte a megjelenteket, de jelen volt többek között Prohászka Béla olimpiai aranyérmes mesterszakács, a rendezvény gasztronómiai házigazdája, és Schobert Norbert, a Norbi Update International Kft. ügyvezetője is.

Bora Imre,

Bora Imre, a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé főszervezője sok érdekességről számolt be


Mint kiderült, a rendezvénysorozat igazi színfoltja lesz a magyar könnyűzenei élet nagyjainak koncertje és a csülökpörkölt főző verseny mellett a mintegy 100 fajta csapolt sör, hiszen nem csak az országban, de talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol ennyi fajta csapolt sört ismerhetnek meg egyszerre, egy helyen a látogatók. A fesztivál vendége Csehország, amely csaknem 50 féle sörrel mutatja be országa sörkultúráját.

A 12. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Talán még a világon sem volt olyan sörfesztivál, ahol ennyi fajta csapolt sört ismerhetnek meg egyszerre, egy helyen a látogatók

A 4 napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. A szombati napon a hagyományokhoz híven csülökpörkölt főző versenyt rendeznek, ahol a baráti társaságoké a főszerep, hisz megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal. Igazi főzőshowra számíthatnak azok, akik vasárnap délben kilátogatnak a Benke Laci bácsi vs. Norbi főzőpárbajra, ahol kiderülhet, hogy a fesztivál látogatói a hagyományos magyar konyhát vagy a világon egyedülálló update módszert részesítik előnyben!

sörfesztivál és csülökparáűdé

A fesztiválon a hagyományokhoz híven csülökpörkölt főző versenyt rendeznek


A rendezvény keretein belül kerül megrendezésre idén második alkalommal a Békés Megye Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásár, amelynek során megismerkedhetnek a rendezvényre kilátogatók Békéscsaba és Békés megye jellegzetességeivel, mezőgazdasági termékeivel, sajátosságaival, kézműves értékeivel a környező településeken élő termelőktől egészen a nagy múltú gyártókig.

 Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén

A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén


A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják, a magyar zenei élet nagyágyúi lépnek a színpadra, úgy mint a Pál Utcai Fiúk, 30Y, Kiscsillag, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Zagar, Edda, Apollo 23, Király L. Norbi, Hooligans, Neoton Família, Tankcsapda, Édeskeserű, Dirty Slippers és a népszerű muical házaspár: Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán. Fontos megjegyezni, hogy a rendezvény fővédnöke Domokos László, az Állami Számvevőszék Elnöke, a főzőverseny fővédnöke Dr. Hende Csaba, Honvédelmi miniszter lesz, a csülökpörkölt főző verseny tiszteletbeli elnöke pedig Dr. Budai Gyula államtitkár.


MCOnet