Békés megye hírek

30. állomás! Vésztőn vendégeskedett a megyejárás

30. állomás! Vésztőn vendégeskedett a megyejárás

Egy újabb állomásához érkezett az Otthonunk Békés Megye elnevezésű programsorozat, amely Vésztőn mutatkozott be. A településnek fontos volt, hogy a megyejárás itt vendégeskedett, hiszen nem csak eddigi fejlesztéseiket ismertethették, de jövőbeli terveikről is beszélhettek.

„Békés megye legyen az összefogás megyéje.” -ezekkel a szavakkal kezdte meg ünnepi beszédét Farkas Zoltán Békés Megye Képviselő-testületének alelnöke, utalva arra, hogy egyik fontos céljuk és törekvésük, hogy az itt lévő 75 települést az összefogás jellemezze. Emellett a megyei önkormányzat lehetőségeihez mérten próbál segítséget is nyújtani.

Ez a közös egyeztetés Vésztő számára kiemelten fontos volt, hiszen számos elképzelésük már sikeresen megvalósult.

Fejlesztések és beruházások minden évben zajlanak a sárréti településen, azonban ahogy a legtöbb megyei városban itt is nagy problémát jelent a munkanélküliség. Ezen a helyzeten sokat rontott az is, hogy a vasút ebben a térségben abból a szerepből, amely meghatározó volt számukra, nagyon sokat veszített.

 

 

 

A segítségre és az együttműködésre Vésztő városa is számít, hiszen két megyei intézmény is található a településen.

A rendezvény szokásaihoz híven a 6*6 méteres vándortérképen Farkas Zoltán és Vésztő polgármestere is megörökítette kézjegyét.

A szokásokhoz híven a megyetörténeti kiállítást is megnyitotta a Békés Megyei Levéltár egyik munkatársa, majd a soron kívüli testületi ülésre is sor került. A szervezők a szórakoztató programra is hangsúlyt fektettek, hiszen a nap folyamán zenés műsorok várták a lakosokat.

 

Békés Megyei Önkormányzat – MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: 30. állomás! Vésztőn vendégeskedett a megyejárás