Turizmus

Virágok vasárnapja Gyulán, a Kossuth téren május 13-án

Virágok vasárnapja Gyulán, a Kossuth téren május 13-án
Az ország minden részéről érkeznek kiállítók a Gyulai Virágok Vasárnapjára, amit immáron 12. éve rendez meg Gyula Város Önkormányzata a Kossuth téren.

A hagyományokhoz híven idén is több száz fajta növényt kínálnak az árusok. A május 13-ai kiállításon és vásáron megtalálhatóak lesznek az egynyári és évelő növények, facsemeték, kaktuszok és pozsgások, mediterrán növények, sőt rovarevő virágokkal is barátkozhatunk. A zöldek mellett a kertészkedéshez, illetve a szép kerthez szükséges kiegészítőket is megvásárolhatják a látogatók.

A Gyulai Hírlap kérdésére Szászné dr. Várkonyi Adrienn városi főkertész elmondta, idén 15 ezer látogatóra számítanak. A rendezvényt 10 órakor dr. Görgényi Ernő polgármester nyitja meg, majd zenés vásárköszöntőt fúj a GYAKI Erkel Ferenc Ifjúsági Fúvószenekar. Tizenegy órakor Árvai Tibor virágkertész mutatja meg újdonságait, és növénybeültetési bemutatót tart. Tavaszi Kavalkád című zenés-táncos-énekes összeállítással a GYAKI általános iskolái lépnek színpadra, a gyerekek 11.30 órától 12.15 óráig szerepelnek. A GYAKI Cimbora Táncegyüttes 14 órakor Perdülj, fordulj című produkcióját mutatja be. A legszebb standnak járó díj birtokosát és a kvízjáték nyertesét 14.30 órakor hirdetik ki. A Gyulai Mazsorett Egyesület „Zsöté” csoportjának műsora 15 órakor kezdődik, utánuk Kepenyes Pál vezetésével a Gyulai Royal Garden Dixieland koncertje szórakoztatja a vásárba látogatókat.