Turizmus

Külképviselők a Dél-Alföldön

Külképviselők a Dél-Alföldön
Az Európai Uniós fejlesztési források felhasználásával több, mint 20 turisztikai projekt valósult meg a Dél-Alföldön az elmúlt évben. Ennek apropóján látogattak el a régióba, Szeged környékére a Magyar Turizmus Zrt. Külképviseleteinek és Regionális Marketing Igazgatóságainak vezetői egy másfél napos tanulmányút keretében.

Az elmúlt időszak számos szegedi fejlesztése közül az Európa leghosszabb éves üzemelésű vízicsúszdájával büszkélkedő Napfényfürdő-Aquapolist, valamint a közvetlenül kapcsolódó Hunguest Hotel Forrás szállodát keresték fel.

Makón az ország egyik legegyedibb fürdőkomplexumát, a Hagymatikum fürdőt csodálhatták meg a tanulmányút résztvevői. A Makovecz Imre által tervezett objektum nemcsak szolgáltatásaival, hanem építészeti egyediségével is kiemelkedő jelentőségű attrakciója a régiónak.

 

0425_2012042492340_4.jpg


 

A közeli Hódmezővásárhelyen a város első négycsillagos szállodájának (Best Western Ginkgo Sas Hotel) szolgáltatásaival ismerkedhettek meg. Emellett tájékoztatást kaptak a hamarosan átadásra kerülő Tornyai projektről, melynek keretében a város kulturális turisztikai attrakciói újulnak meg.

Végül a Duna-Tisza-közi Homokhátság dinamikusan fejlődő kisvárosában, Mórahalmon tekintettek meg két egymáshoz kapcsolódó projektet. A Szent-Erzsébet Gyógyfürdő a megvalósult fejlesztések révén ma már valamennyi korcsoport számára gyógyulást és felüdülést kínál. A közvetlen közelében található Colosseum Hotelben pedig a legmodernebb szolgáltatásokat is igénybe vehetik a vendégek.

A projektlátogatások mellett a külképviseletek és a belföldi turisztikai régiók a Szegeden megrendezett workshop keretében egyeztették az év folyamán megvalósuló turisztikai marketing akcióikat.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin  2012/79