Turizmus

Ízutazás Békés megyében fesztivál

Ízutazás Békés megyében fesztivál

Ízutazásra vár mindenkit a Békés Megyei Önkormányzat 2009. július 2. és 4. között Szabadkígyósra a Kastélyparkba arra a fesztiválra, melynek célja a megyei gasztronómiai hagyományok ápolása. Az „Ízutazás Békés megyében" fesztivál egy könnyed nyári rendezvénysorozat kulturális programokkal és ételkülönlegességekkel tarkítva.

Mindhárom napot kulturális programok, ételkészítési bemutatók, kóstoltatások, kiállítások, és koncertek színesítik, a többnapos rendezvény ideje alatt az egyes napokon az alábbi kísérőrendezvények lesznek megrendezve:

 

- Július 2.: Harruckern János Közoktatási Intézmény Szabadkígyósi tagozatának bemutatkozása 

- július 3.: a Magyar Gasztronómiai Szövetség fesztiválja (szakácsolimpikonok az ország minden részéről)

- július 4.: a 11 Békés megyei gasztronómiai fesztivál bemutatkozó napja (11 település 11 fesztiváljának kiállítása)

 

Békés megye az otthonunk, azoké is, akik itt élnek és szeretnénk, ha azok is így éreznének, akik idelátogatnak, hogy felfedezzék a térséget, annak értékeit. Egyik ilyen értékünk a gasztronómia, mely fontos kitörési pontja lehet a megyének. A Békés Megyei Gasztronómiai team már nemzetközi szinten is bizonyított, hiszen az erfurti szakácsolimpián 2008-ban  bronzérmes lett a megye gasztronómiai csapata, egyéniben pedig két arany, egy ezüst és egy bronzérmet szereztek.

 

Az erfurti szakácsolimpián 2008-ban  bronzérmes lett a megye gasztronómiai csapata

A Békés Megyei Gasztronómiai Team és Domokos László megyei elnök

 

Jó szívvel ajánlom Békés megye minden lakosának ezt a rendezvényt, ha tehetik, látogassanak el, mert közös munkánk, értékeink, hagyományaink ápolása a jövő záloga, hiszen Békés megye mindannyiunk otthona.

Várjuk Önöket a Békés Megyei ízutazásra, ahol a megyében élők eltölthetnek néhány kellemes napot a szabadkígyósi kastély parkjában, ahol találkozhatnak a szakácsolimpikonokkal is.

 

Domokos László

Békés Megye Képviselő-testületének Elnöke

 

A rendezvény részletes programja letölthető innen:

Ízutazás Békés megyében programok.doc

 

Mindhárom napot kulturális programok, ételkészítési bemutatók, kóstoltatások, kiállítások, és koncertek színesítik

A Békés Megyei Gasztronómiai Fesztivál alkalmával 11 település 11 fesztiváljának kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők

 

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat

Felöltő G.T.

 

Békés Megyei Önkormányzat - MCOnet

Szóljon hozzá a fórumon!: Ízutazás Békés megyében fesztivál