Turizmus

Háromszoros olimpiai bajnokok az Árpád fürdőben

Háromszoros olimpiai bajnokok az Árpád fürdőben

Újra Csabán a vízilabda-válogatott!

Eredményre vezettek az egyeztetéseink a Magyar Vízilabda Szövetséggel, úgy tűnik, ismét városunkban szerepel a nyár folyamán a magyar férfi vízilabda-válogatott – adott tájékoztatást a sajtó számára Kiss Tibor, Békéscsaba város alpolgármestere.

Az esemény természetesen kapcsolódik az Előre centenáriumi programsorozathoz, annál is inkább, hiszen az Előrének éveken át volt vízilabda szakosztálya.
Az alpolgármester hozzátette: a magyar férfi vízilabda-válogatott június 19-én és 20-án „vendégszerepel” majd a békéscsabai Árpád fürdőben, s a második napon hivatalos nemzetek közötti mérkőzést játszik a román válogatott ellen. Az összecsapáson az izgalom és a színvonal garantált, hiszen a Kovács István vezette román együttes is ott lesz az olimpián.
A válogatott találkozó tehát a bő egy hónappal később esedékes londoni ötkarikás játékok jegyében telik, azaz biztos, hogy a legerősebb csapatával érkezik mindkét együttes. A magyaroknál így aligha hiányzik majd Kásás Tamás, Biros Péter, Kiss Gergely, Szécsi Zoltán, Madaros Norbert, Varga Dénes és Dániel – hogy csak pár nevet említsünk a világsztárok közül.
Hivatalos vízilabda-mérkőzésre eddig négy alkalommal került sor városunkban. 2006-ban a magyar férfi pólósok Románia legjobbjaival játszottak két meccset, majd egy évvel később a világbajnoki címvédő magyar női vízilabda-válogatott az olimpiai bajnok olaszokat fogadta. Legutóbb 2010-ben játszottak újfent Kemény Dénes tanítványai Csabán, akkor a német válogatott ellen vívtak emlékezetes meccset Birosék.
Valamennyi alkalommal pillanatok alatt elkeltek a jegyek, telt ház (mintegy 1200 néző) volt az összecsapásokon, így belépőjegy-vásárlás tekintetében jó lesz igyekeznie majd annak, aki ott akar lenni a Kemény-csapat júniusi, békéscsabai „fellépésén”.
A mérkőzésre a belépőket június első felében a csabai Tourinform-irodában (Szent István tér 9.), illetve a helyszínen, az Árpád fürdőben lehet majd megvásárolni.