Tótkomlós város

Tótkomlós Város - Hírek

VII. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál és IX. Tótkomlósi Napok

VII. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál és IX. Tótkomlósi Napok

Fennállása negyvenedik évfordulóját ünnepli 2009-ben a Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar, amely a jeles alkalomra nemzetközi fúvószenekari találkozót szervez augusztus 19. és 22. között Tótkomlóson. A rendezvényen 11 zenekar ötszáz zenésze vesz részt.

Negyven évvel ezelőtt, 1969-ben alakult meg a Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar, amely a kerek évforduló tiszteletére fúvószenekari találkozót rendez augusztus 19. és 22. között a településen. A fesztiválon 11, köztük németországi, erdélyi és szlovákiai zenekar vesz részt, összesen ötszáz zenész közreműködésével.

 

- Az első találkozót 1990-ben rendeztünk, egy német és egy ausztriai kirándulás adta az ötletet - mondta a fesztiválról Krcsméri János, a Tótkomlósi Ifjúsági Fúvószenekar karmestere. - Akkor kicsit megkésve a megalakulásunk huszadik évfordulóját ünnepeltük, idén pedig már a hetedik nagyszabású találkozóra kerül sor - fogalmazott a karnagy, aki a zenekar fennállásának első 15 évében zenészként, az azt követő 25-ben pedig vezetőként vesz részt a több nemzetközi sikert is elérő együttes munkájában.

 

A szakma mellett természetesen a szórakozás is fontos szerepet játszik a rendezvényen, így családi programok és koncertek is szerepelnek a város napjával összekötött négynapos programsorozatban.

 

- A fesztivál nem csak a fúvószenét kedvelők számára lesz igazi csemege. A zenekarok mellett hét mazsorettcsoport is fellép, így nem csak a fülnek, a szemnek is örömteli látványt nyújtanak majd a programok. A főattrakció pedig a 11 zenekar közös fellépése lesz, melyen három szám erejéig az összes zenész egyszerre szólaltatja meg hangszerét - mondta Krcsméri János.

 

"Sticki"

 

vegleges_plakat_zenekar_291_20090805134740_659.jpg