Tótkomlós város

Tótkomlós Város - Hírek

Tótkomlóson is hamarosan átállnak a digitális adásokra

Tótkomlóson is hamarosan átállnak a digitális adásokra


Békés megyében, amely az elsők között áll át a digitális adások vételére, 25 ezer háztartást keresnek fel az NMHH munkatársai, hogy segítsenek az átállásban.

A digitális átállás két ütemben, július 31-én és október 31-én történik meg Magyarországon.Azok számára, akik önerőből nem tudnák az átállást végrehajtani, szociális alapú támogatási rendszer keretében az NMHH beszerzi és beszereli a szükséges dekódert (set-top-boxot) és antennát, de a jogosultak választhatnak a szolgáltatók által nyújtott, támogatott csomagok közül is.

Magyarország

 

Békés megyében az elsők között állnak át a digitális adások vételére

 




A digitális átállást és a szerelést megelőző felmérés Békés megyében is lendületesen halad. Az NMHH munkatársai megyeszerte 25 ezer háztartásba látogatnak el – ebből 2500 Békéscsabán található, – hogy felmérjék a rászorulók igényeit, és segítséget nyújtsanak a digitális átállásban. A megye kisebb településein, például Kertészszigeten és Medgyesbodzáson már végeztek a munkával, de a megyeszékhelyen például még jelenleg is folyik a felmérés. Az első digitális vételi eszközök beszerelése a megyében várhatóan május közepétől kezdődhet.

-kt-