Tótkomlós város

Tótkomlós Város - Hírek

Tótkomlóson bővült a szeretetszolgálat

Tótkomlóson bővült a szeretetszolgálat

Az Evangélikus Idősek Klubját a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség alapította, működésünket 2009. június elején kezdtük meg.

2008. második felétől érlelődött a gondolat, hogy egy új szeretetszolgálatot kellene indítani a már működő Szeretetotthon mellett.

A 2009. június 14-én tartott ünnepi istentisztelet keretében került sor az 5 fő munkatárs szolgálatba való beiktatására.

Az Evangélikus Idősek Klubja 30 főre kapott működési engedélyt, az étkeztetést és házi segítségnyújtást lehetőségeinkhez és az igényekhez mérten látjuk el.

A nappali ellátás keretében az ellátást igénybe vevők részére szociális, egészségi, mentális állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító szolgáltatást kívánunk nyújtani, igény szerint ebédet biztosítunk, szabadidős programokat, előadásokat, kirándulásokat, szeretetvendégségeket szervezünk. Programjaink nyitottak településünk valamennyi lakója számára. A különböző programokat evangélikus hitvallásunk szerint szervezzük, mellyel időseink szolgálatára szeretnénk lenni, fokozottan odafigyelve a korukra, lelki és egészségi állapotukra. Célunk, hogy idős, támogatásra szoruló gyülekezeti tagjaink szép, vidám, örömteli napokat élhessenek meg, így kifejezett célunk, hogy a generációk közötti távolságot csökkentsük, a feszültséget enyhítsük.

A házi segítségnyújtás keretében az ellátottakat szeretnénk minél tovább otthonukban tartani, hogy megszokott környezetükből ne kerüljenek ki, hiszen sokan vannak, akik csak otthon érzik jól magukat, csak ez ad nekik biztonságot. Úgy látjuk el az időseinket otthonukban, hogy az számukra megfelelő legyen: többek között, ha szükséges bevásárolnak gondozónőink, orvoshoz kísérik az idős embert, gyógyszert váltanak ki, segítenek a háztartási munkában, segítséget nyújtanak a hivatalos ügyek intézésében, mosási lehetőséget kínálnak fel, igény esetén segítséget nyújtanak a fürdésnél, hajmosásnál.

Étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodunk, akik az önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan, vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani. Amennyiben az ellátást igénybe vevő részére a háziorvos javasolja, diétás étkeztetést biztosítunk.

 

Intézményünk a felekezeti hovatartozástól függetlenül nyújtja a szolgáltatást.

Intézményünk a gyülekezeti ház átalakításával biztosított helyet az igénylőknek, székhelye: Tótkomlós, Luther u. 1. Tel: 68/460-820

 

Lopuch Pálné Lipták Gabriella 

 

idosek_klubja_iktatas_szenteles_20090614_218_644_20090705163813_883.jpg

 

A megnyitó utáni fogadás