Tótkomlós város

Tótkomlós Város - Hírek

Tótkomlóson a legfontosabb feladat a szennyvízcsatorna hálózat kiépítése - interjú dr. Garay Rita polgármesterrel

Tótkomlóson a legfontosabb feladat a szennyvízcsatorna hálózat kiépítése - interjú  dr. Garay Rita polgármesterrel
Békés megyei körképünk során szeretnénk bemutatni a megye jelentősebb településeit,  azok régi-új polgármestereinek terveit a városukkal kapcsolatban, összhangban az új kormány elképzeléseivel. Dr. Garay Rita, Tótkomlós polgármestere is válaszolt kérdéseinkre.

Dr. Garay Rita,



- Mire fekteti a fő hangsúlyt Tótkomlós polgármestereként az elkövetkező ciklusban? Mely fő beruházások, fejlesztések a legsürgetőbbek?

- Jelenleg folyamatban van a "Tótkomlós csatornázásának és szennyvíztisztításának fejlesztése" című pályázat, amelynek a második fordulóját most adtuk be. Tótkomlóson ugyanis a szennyvízcsatorna hálózat csupán 18% -os kiépítettségű, és amennyiben ezt a pályázatot sikerül megnyernünk, akkor közel 100%-osan ki tudjuk építeni a szennyvízcsatorna hálózatot. Ez egy nettó 2,6 milliárdos beruházás, amely a tervek szerint legkorábban 2011 tavaszán, nyarán kezdődhet el, és 2014.június 30-ig kell befejeznünk. Ez lesz tehát a város legnagyobb beruházása a ciklusban.

Ezen felül egy orvosi rendelő és egy óvoda felújítását is tervezzük 2011-ben, melyekre pályázat útján nyertünk támogatást. De természetesen megpróbálunk olyan projekteket is elindítani, amely munkahelyeket teremt, erre az Innovációs Energiapark keretében kívánunk majd pályázni.

Tótkomlós

Jelenleg folyamatban van a "Tótkomlós csatornázásának és szennyvíztisztításának fejlesztése" című pályázat


- A kormánytól miben várnak esetleg segítséget?
- A már említett fejlesztéseken túl is szeretnénk támogatásra pályázni, például ásatásra vagy a civil szervezeteink hatékonyabbá tételére, intézményfelújításra, de az elképzelések még most körvonalazódnak.

Tótkomlós

Tótkomlóson intézményfelújításra is szeretnének idén pályázni


- Az Új Széchenyi Tervben lesz-e olyan szegmens, amelyet megcéloznak?
- Egészen biztos, de még most igyekszünk kialakítani azt a stratégiát, amely mentén haladni szeretnénk. Természetesen ezeket mindig befolyásolja az is, hogy éppen milyen pályázatok kerülnek kiírásra.


MCOnet-Kovács Tünde