Tótkomlós város

Tótkomlós Város - Hírek

Stabil a közbiztonság Tótkomlóson

Stabil a közbiztonság Tótkomlóson

A helyi közbiztonságért szolgáló polgárőrök új öltönyöket kaptak. A Komlós Bűnmegelőzési és Önvédelmi Egyesület polgárőrei közgyűlést tartottak a napokban. A tavalyi év értékelése kapcsán, példás az együttműködésük a rendőrséggel.

Közös járőrözéseik során a kisvárost békés, csendes éjszakák jellemezték. Stabil a közbiztonság Tótkomlóson. Ehhez, a maguk módján, ők is hozzájárultak. Tagjaik felváltva teljesítenek szolgálatot 22 óra és hajnal 3 óra között. Összesen 4180 órát töltöttek szolgálatban. Jelenleg hatvannyolcan vannak, tizenöt emberük bármikor mozgósítható.  Jutalom helyett a törzstagoknak egyenruhákat biztosítottak tavaly. Megjelenésében is igényes a polgárőrségük.

 

Polgárőrök szolgálatban Tótkomlós Város közbiztonságáért

 

Polgárőrök szolgálatban Tótkomlós Város közbiztonságáért


Az Országos Polgárőr Szövetségtől autót kaptak a tótkomlósi önkéntesek. A kis fogyasztású gépkocsival az idén napközben is szeretnének megjelenni a közterületen. A polgárőrség legnagyobb támogatója az önkormányzat (a működéshez tavaly 150 ezer forintot adott a város). Néhány képviselőnek és a helyi vállalkozóknak köszönhetően ez az összeg kiegészült. A közgyűlésen négy új jelentkezőt vettek fel soraikba, közöttük két hölgyet.


(Forrás: Békés Megyei Hírlap)


Szóljon hozzá a fórumon!