Tótkomlós város

Tótkomlós Város - Hírek

Nemsokára betegeket fogadhat a felújított orvosi rendelő Tótkomlóson

Nemsokára betegeket fogadhat a felújított orvosi rendelő Tótkomlóson
Felújítják, akadálymentesítik és energetikailag korszerűsítik az orvosi rendelőt Tótkomlóson. A közel 60 millió forintos beruházás a végéhez közeledik, így hamarosan megnyithatja kapuit a Békés megyei város egészségügyi intézménye.
Tótkomlós Város Önkormányzata még 2010 januárjában adott be pályázatot a rendelő felújítására, mely pozitív elbírálásban részesült. Ennek köszönhetően a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Európai Unió több mint 47 millió forinttal támogatta a csaknem 60 millió forintos projektet. Két sikertelen közbeszerzési eljárást követően a munkák a tervezett időponthoz képest csak később tudtak megindulni, nemsokára viszont már betegek fogadhat az intézmény. A beruházás nyomán 8 rendelőszoba és 35 más helyiség korszerűsítése történik meg, melyek új eszközökkel és bútorokkal is bővülnek majd. A szakemberek akadálymentesítik a bejáratokat, modernizálják a fűtést, napkollektorokat helyeznek el, továbbá elvégzik az épület hőszigetelését és a nyílászárók cseréjét is, ezáltal az épület üzemeltetését a költséghatékonyság és környezettudatosság fogja jellemezni.

tot2.jpg

Heteken belül véget érhetnek a munkák Tótkomlós orvosi rendelőjében (Fotó: totkomlos.hu)

A program fő célja az orvosi ellátás minőségi javítása, illetve a betegek kényelmének biztosítása egészen attól a pillanattól kezdve, hogy belépnek az épületbe. A beruházás fizikai megvalósulásának tervezett napja 2012. január 30-a.

-W-