Tótkomlós város

Tótkomlós Város - Hírek

Gyermeknap a Rózsa fürdőben

Gyermeknap a Rózsa fürdőben
 
A kissé borongós, hűvösebb időjárás ellenére nagyon sokan kilátogattak május 31-én a Rózsa fürdőbe, ahol évek óta megrendezik a városi gyereknapot.

A kissé borongós, hűvösebb időjárás ellenére nagyon sokan kilátogattak május 31-én a Rózsa fürdőbe, ahol évek óta megrendezik a városi gyereknapot.

A programok 10 órától kezdődtek, de már jóval előbb gyerekzsivaj töltötte be a strandot. Az ingyenes belépés mellé még fagyi jeggyel is kedveskedtek a strandra érkezőknek a szervezők. Ezen kívül egész nap díjtalan volt a csónakázás, lovaglás, trambulin, körhinta és ugráló vár. A nap folyamán kicsik és nagyobbak egyaránt találtak kedvükre való elfoglaltságot, de sokan családostól érkeztek, és a felnőttek is kikapcsolódhattak a strand nyújtotta szolgáltatások igénybevételével.

A nemrég alakult „Tótkomlósi Hagyományőrzők a Száraz-érért Egyesület" tagjai egész napos csónakázással várták a gyerekeket. A kitisztított érmeder egy szakasza most már alkalmas még motorcsónakázásra is, így a szervezők folyamatosan szállították a gyerekeket egy kis vízitúrára. A parton fölállított sátorban ingyenes ajándéktárgyak (pólók, játékok, golyóstollak, stb.) és édességek, üdítők várták a gyerekeket.

A csónakáztatással egy időben indult a horgászverseny is, ahová 12 vállalkozó kedvű kisgyerek nevezett be, bízva abban, hogy ő fogja ki a Száraz-ér legnagyobb halát.

A strand belső területén fölállított színpadon is egész nap műsorokkal szórakoztatták az érdeklődőket. Délelőtt taekwando bemutató volt, majd déltől a DUMA' Színház- zenés műsora volt látható. Volt ezen kívül még bűvész és artista, NRG táncbemutató, valamint a Léghajó színház előadásában meseműsor.

 Déltől egész estig volt játszóház is, ahol természetes anyagok fölhasználásával alkothattak a kreativitást kedvelő gyerekek. Egy órától a színpad mellett az óvónők vezetésével sorversenyeken és csapatversenyeken vehettek részt a gyerekek. Egy órakor kihirdették a horgászverseny végeredményét, ahol lényegében mindenki nyert, de a legnagyobb halat mégis a legkisebb versenyző fogta: az első helyezett Kertmegi Bence óvodás lett.

Ezen a napon a Rózsa fürdőben nagyon sokan megfordultak és biztosra mondhatom, hogy jól érezték magukat. Az időjárás is kedvezően alakult, a nap folyamán „teltház" volt mind a gyógymedencében, mind a fedett uszodában is. 

Ez a sikeres, jól megszervezett gyereknap sok-sok ember összehangolt munkájának köszönhető. Nagyon sokan anyagilag, de nagyon sokan a munkájukkal - mint pl. a fürdő teljes személyzete, vagy a Nyugdíjas klub ezer palacsintát sütő asszonyai - támogatták ezt a rendezvényt. Az anyagi támogatók az alábbi intézmények, személyek voltak:

  • - Tótkomlós Város Önkormányzata
  • - Önkormányzati képviselők (Takács Ferenc, Varga András, Benyó Pál, Malya György)
  • - Külső bizottsági tagok: Nyári Sándor, Boros Imre, Nyíregyházki János, Zahoreczné Szabó Olga)
  • - Tótkomlósi Városvédő Egyesület
  • - J. G. Tajovsky ÁMK
  • - Rózsa Fürdő
  • - Farbung-Gastro Kft.
  • - Yess-press 2001. Bt
  • - Rádió Weekend
  • - Cigány Kisebbségi Önkormányzat
  • - Tojástermelő Kft
  • - Agrogain Ker. Rt, Malom