Tótkomlós város

Tótkomlós Város - Hírek

Felvidéki séták

Felvidéki séták
Rákóczi Szövetség országos szervezete minden évben megrendezi Felvidéki Séták nevű kirándulását a középiskolás korosztály számára azzal a céllal, hogy megismerjék a felvidéki nagyvárosokat, nevezetességeket. Ebben az évben a Jankó János Általános Iskola és Gimnázium képviseletében mi is részt vehettünk Molnár Gábor Pál tanár úr kíséretével.
Három emlékezetes, élményekben és programokban gazdag napot tölthettünk el diáktársaink körében, akik a békéscsabai, debreceni, nyíregyházi, sárospataki és kassai iskolákból érkeztek. Az első napon többek között a méltán híres kassai Thália Színházban megnéztük a Fekete Péter című darabot, ami mindannyiunk tetszését elnyerte. Ha valaki Kassa környékén jár, feltétlen ajánljuk, hogy egy darab erejéig üljön be a színházba, mert felejthetetlen élménnyel lesz gazdagabb. Kassára többen ismerősként érkeztünk, hiszen a Rákóczi Szövetség szervezésében már jártunk itt, de ez a gyönyörű város még mindig tartogatott számunkra újdonságokat. Jó hangulatban, de farkaséhesen érkeztünk szombat délután egy szintén csodálatos városba Eperjesre, ahol a városnézés után egy fantasztikus lakomát fogyaszthattunk el. Ezt követően jártunk egy sóbányában is, ahol szintén rengeteg élménnyel gazdagodtunk, amihez hozzájárult az egyik debreceni diák, aki az egyik tartályhoz vezető lépcsők helyett a falmászás sportágát gyakorolta, pókembert megszégyenítő ügyességgel.

Az este hasonlóan jól telt, ami egy békéscsabai fiúnak, Ákosnak is köszönhető, aki gitározásával megadta az alaphangulatot, és új dalokat is tanulhattunk. A vasárnapi programok közül a Krasznahorkai várban tett látogatás volt a legemlékezetesebb. Most már értjük, miért foglalták dalba a várat. Gyorsan eltelt ez a pár nap, szívesen maradtunk volna még, ha lett volna rá lehetőség. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szervezőknek a lehetőséget, s reméljük, hogy tótkomlósi diáktársaink közül még sokan eljuthatnak ide.


Krajcsovicz Zsuzsanna
Magna Kinga
Malya Péter
Morauvszki Lilla
Varga Attila

000_0188_439_20091204204451_320.JPG