Szeghalom város

Szeghalom Város - Vezető hírek

Szeghalom Testületi Ülés Október

Szeghalom Testületi Ülés Október

2009. október 26-án tartotta soron következő ülését Szeghalom város képviselő-testülete, A napirendi pontok tárgyalása előtt egy rendelet alkotásról esett szó, melynek értelmében minden év októberében fejet hajt a testület Szeghalom Város jeles polgárai előtt, azaz Ambrus Imre, Nagy Miklós, Péter András, Simai János és Szigeti István előtt. A testületi ülésen a díszteremben elhelyezett emléktáblát meg is koszorúzták.

A napirendi pontok során szó volt a Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola beszámolójáról. Ez tartalmazta többek között azt, hogy melyek voltak azok a lépések, melyeket meg kellett tenni, hogy az intézményben folyó oktatás hatékonyan működhessen. Szó volt továbbá arról is, hogy a tanulók számának tekintetében is jól szerepel az intézmény, a számok és eredmények így mutatják, hogy gimnáziumi képzésre is szükség van Szeghalmon. A diákok továbbtanulási aránya felsőoktatási intézménybe 70 %, mely nagyon jónak mondható.

Az iskola mellett a Művelődési, Sport és Szabadidő Központ beszámolója is a képviselő-testület elé került, továbbá arról is döntöttek, hogy egy cég 25-30 fő megváltozott munkaképességű ember foglalkoztatását valósítaná meg a településen, a város ehhez egy ingatlant ad használatba a bérleti díj 50 %-ért. A testület ezt 11 igen és 5 tartózkodás mellett elfogadta.

Szeghalom Város Képviselő-testületének október 26-ai ülésén elhangzottakról részletesen későbbi adásainkban számolunk be.

Forrás: Sárrét TV