Szeghalom város

Szeghalom Város - Vezető hírek

Ismét lakossági egészségügyi szűrőprogram Szeghalmon

Ismét lakossági egészségügyi szűrőprogram Szeghalmon
A Szeghalmi Polgári Egyesület 2010 szeptember 21-én 14 órától egészségügyi szűrőprogramokat szervez Szeghalmon, immár harmadik alkalommal.

A szűrést a Békés Megyei Önkormányzat, a Pándy Kálmán Kórház, a  Szeghalmi Rendelő Intézet, valamint a Magyar Vöröskereszt támogatja

A szűrést a Békés Megyei Önkormányzat, a Pándy Kálmán Kórház, a  Szeghalmi Rendelő Intézet, valamint a Magyar Vöröskereszt támogatjaA Szeghalmi Polgári Egyesületnek ez már az 5. ilyen programja, hiszen idén a város határait túllépve, Dévaványán és Vésztőn is szerveztek lakossági szűréseket.

szűrés


A Betegségmegelőző lakossági szűrővizsgálaton - amely a „Út egy sikeres, teljesebb élethez" című projekt keretében valósul meg - bárki ingyenesen részt vehet, aki 2010. szeptember 21-én,  14.00-18.00 óra között ellátogat a  Szeghalmi Rendelőintézet szakrendelő helységeibe.

Az alábbi szűrővizsgálatokon lehet részt venni:

-    Vércukor, koleszterin. vérnyomásmérés
-    nőgyógyászati szűrővizsgálat, / Dr. Ombódi Róbert szakorvos/
-    szorongás- és depressziószűrés,
-    cukorbetegek lábvizsgálata,
-    bőrgyógyászati  szűrővizsgálat / Dr. Vitális Gyöngyi szakorvos /
-    zöldhályog (Glaucoma) szűrés,
-    légzésfunkciós vizsgálat és CO mérés,

A program fővédnöke Farkas Zoltán a Békés Megyei Önkormányzat elnöke

-    mozgásszervi megbetegedések szűrő vizsgálata, / Dr. Floszberger Péter szakorvos /
-    diétás tanácsadás.A szűrést a Békés Megyei Önkormányzat, a Pándy Kálmán Kórház, a  Szeghalmi Rendelő Intézet, valamint a Magyar Vöröskereszt támogatja . A program fővédnöke Farkas Zoltán a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, aki személyesen is részt vesz az eseményen. De jelen lesz a Pándy Kálmán Kórház főigazgatója, Dr. Kovács József és a kórház szeghalmi egységének vezető főorvosa, dr. Molnár Béla is.

-kt-

Szeghalom Online - szeghalom.bekesmegye.com