Szeghalom város

Szeghalom Város - Hírek

Szeghalmot is érinti a közútfelújítás

Szeghalmot is érinti a közútfelújítás
Március elejétől tovább folytatódik Békés megyében az 2013 őszén megkezdett útfelújítási program, melyben Szeghalom is érintett.
A Gyula és Doboz valamint a Szeghalom és Vésztő-Mágor közötti közel tíz kilométeres útszakaszok kapnak megerősítő burkolatot a program keretében. A kormány kiemelt hangsúlyt fektet a közutak felújítására országszerte. Békés megye a rendelkezésre álló 33 milliárd forintos keretösszegből 1,62 milliárd forintot kapott a megye útjainak javítására. A kapott támogatás segítségével harminc rossz állapotú és balesetveszélyes útszakasz javítására nyílik lehetőség. A Gyula-Doboz és a Szeghalom Vésztő-Mágor közötti szakaszokon már megkezdődtek a munkálatok, várhatóan március elején fedik be aszfalttal a javított útszakaszokat.

Folynak az útfelújítások Békés megyében
Folyamatban van Békés megye több útjának felújítása is


A két útszakasz javítása nagyon jelentős Békés megye és a környéken élők számára, hiszen bár alsóbbrendű utakról van szó, mindkét út forgalma rendkívül nagy. Ezen túlmenően Szeghalom és térsége a Pándy Kámán Kórházhoz tartozik. A kórház Gyulán van, ezért a mentősöknek ezen a két úton kell szállítani a sürgősségi ellátást igénylő betegeket a kórházba. A felújításnak köszönhetően mindkét útszakasz biztonságossá válik és hosszú évekre élhetőbbé teszik a környéken lakók mindennapjait. Turisztikai szempontból is fontos az utak jó állapota, hiszen kiemelt turisztikai térségek összekötésében játszanak szerepet.

 

-BT-