Szeghalom város

Szeghalom Város - Hírek

Pénzhamisítók rendőrkézen

Pénzhamisítók rendőrkézen

Hajdú-Bihar megyéből érkezett fiatal pénzhamisítókat kapcsoltak le a Szeghalmi
Rendőrkapitányság munkatársai szombaton. Mint megtudtuk, a biharkeresztesi és
gáborjáni fiatalok 900 ezer forint összegben hamisítottak 10 ezer forintos
címletű bankjegyeket.

pic2_389_2009020585104_325.jpg

Szeghalmon, a Kossuth utcán egy vendéglátó-ipari egységbe tért be szombaton este két fiatal, ahol egy hamis tízezressel fizettek. Az eladónak szemet szúrt a gyanús bankó s értesítette a rendőrséget, kiérkezésükig szóval tartotta a szemmel láthatóan zavartan viselkedő fiatalokat. Az egyenruhások megjelenésére még zavartabbá váltak, a tízezres eredetéről egymásnak is ellentmondó történetet adtak elő.

- Arra is fény derült, hogy harmadik társuk kint várakozik az autóban. A rendőrök ezt követően tüzetesebben szemügyre vették az általuk használt kocsit, illetve annak környékét, s több százezer forint összegű hamis bankót találtak az árokparton. Közben világossá vált, hogy negyedik társuk is volt, aki otthon várakozott.

A Hajdú-Bihar megyei fiatalok elismerték, hogy útban Szeghalom felé, Füzesgyarmaton az egyik kocsmában szintén fizettek egy általuk hamisított tízezressel - ismertette a részleteket a megyei főkapitányságon a január 4 - én tartott sajtótájékoztatón Szalai Zoltán alezredes, a Szeghalmi Rendőrkapitányság vezetője. A negyedik fiatal otthonában megtartott házkutatás során a hamis bankók mellett a pénzhamisításhoz használt számítógép, nyomtató is előkerült. Ugyanitt a rendőrök növényi származékot találtak, esetében a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást igazolt.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság a négy Hajdú-Bihar megyei fiatal ellen pénzhamisítás bűntette megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Egyikük ellen visszaélés kábítószerrel vétsége megalapozott gyanúja miatt is eljárás indul. Közülük kettőt a rendőrség őrizetbe vett.

 

Forrás: Sárrét TV

Feltöltők: Csordás Ferenc, Gotyár Richárd