Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Szúnyogirtás: idén kevesebb a vérszívó

Sarkad - Békés megye tizenkét településén — Békéscsabán, Gyulán, Orosházán, Szarvason, Békésszentandráson, Gyomaendrődön, Ecsegfalván, Dévaványán, Csárdaszálláson, Köröstarcsán, Dobozon és Mezőberényben — végeztek kémiai, légi és földi szúnyoggyérítést a hét elején, hétfőn, illetve kedden.

Az idei nyáron az elmúlt évekhez viszonyítva jóval kevesebb vérszívó keseríti a mindennapokat. Az aszályos időszak, illetve az, hogy a folyók a medrükben maradtak, nem kedvezett a rovarok elszaporodásának, s így jóval kevesebb lárvát is raktak le — tudtuk meg Betyó Jánostól, az önkormányzatok által megbízott szúnyoggyérítési szakértőtől.

Egy olvasói kérdésére Betyó János elmondta, hogy a szúnyoggyérítésből nem maradt ki a megyeszékhely erzsébethelyi része sem. Az ugyanakkor tény, hogy Jamina egy kisebb, szinte egyáltalán nem veszélyeztetett területét nem érintette az irtás. Összességében ugyanakkor Békéscsabán a tavalyi 1000 hektár helyett 1050 hektáron végezték el a munkálatokat.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Szúnyogirtás: idén kevesebb a vérszívó

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu