Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Sokszereplős a dinnyepiac, ez szorítja le az árakat

Sarkad - Olyan a dinnyekereskedelem, mint a balatoni vendéglátás: mindenki két hónap alatt akar belőle meggazdagodni - jellemezte a helyzetet dr. Nagy Béla, Medgyesegyháza polgármestere.
A településvezető úgy véli, nincs túltermelés a dinnyeágazatban. Másban látja az alacsony felvásárlási árak kialakulását. - A spanyoloknak, görögöknek, törököknek június 30-áig volt szerződésük az uniós piacokra. Még az utolsó napon is elárasztották dinnyéjükkel Lengyelországot, Németországot és Spanyolországot. Információim szerint hitelbe is otthagyták a gyümölcsöt. Nem csoda, hogy nem kellett a magyar áru. Ráadásul ezekben az országokban 13-14 fok volt az átlaghőmérséklet, így kevesebb dinnye fogyott. Ma bárki lehet felvásárló. Ezt törvénnyel kellene szabályozni. - Árleszorító spirált eredményezett, hogy a kisfelvásárlók egymás alá licitálva kínálták a magyar dinnyét. Ezért is lenne fontos, hogy a termelők szövetkezzenek és a marketingre is nagyobb súlyt helyezzenek - mondta.


Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Sarkad - Sokszereplős a dinnyepiac, ez szorítja le az árakat

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

További híreink: sarkad.mconet.biz


Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu