Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Sarkadi kistérségügy: megszólalnak a polgármesterek

Sarkad - Forrnak az indulatok Sarkad térségében, a hétfői parlamenti döntés nyomán. Többen attól tartanak, hogy a kistérség megszűnésével fejlődés helyett visszafejlődés lesz a települések sorsa, ami az ott lakók mindennapi életét is megnehezíti.
Dudás Árpád, Zsadány és Fekete Zoltán, Okány polgármestere szerint Veress József, Szeghalom MSZP-s országgyűlési képviselője hétfőn, az önálló sarkadi kistérség megszüntetéséről szóló szavazás során nem a választópolgárai érdekeit képviselte, így méltatlanná vált képviselői mandátumára.

Veress József ezt másként látja: - Azért szavaztam meg a módosítást, mert meggyőződésem, hogy az érintett települések így járnak jobban. Ez a kistérség éppen azért, mert az átlagnak alig fele volt a nagysága, kevesebb forráshoz tudott hozzájutni, s abból arányosan még kevesebb jutott a falvaknak. Bár természetesen át kell gondolni, hogy a változással milyen átalakításokat kell végrehajtani, olyanra nem kerülhet sor, amelynek nyomán az ott lakók hátrányosabb helyzetbe kerülnének - tette hozzá azokkal a félelmekkel kapcsolatban, hogy megszűnhet a mentőállomás, vagy az okmányiroda Sarkadon, esetleg bármilyen működő szociális ellátás veszélybe kerül.

Mezőgyán csatlakozott Sarkad kezdeményezéséhez — tudatta Zsoldos Zoltán polgármester. A parlamenti döntés elleni tiltakozásul megrendezik „A demokrácia és a szabadság halála napjait” s a közintézményekre fekete zászló kerül.

Más polgármestereket is megszólaltattunk. Fábián Zsuzsanna Gesztről és Martyin Tivadar Méhkerékről úgy nyilatkozott, hogy a településük érdekében hajlandóak együttműködni bárkivel. Vígh Ilona Biharugráról egyetértve a kötegyáni Nagyné Felföldi Ilonával a jogorvoslat lehetőségében bízik. Tiltakozik az újszalontai Jova Tibor is. A körösnagyharsányi Makra Tibor elmondta: az új kistérséggel is együttműködnek.

A sarkadkeresztúri Nagy Mihály úgy fogalmazott: „Kommentár nélkül vesszük tudomásul a parlament döntéseit, ez a plurális, parlamentáris demokrácia alapja.” Hozzátette, hogy az új kistérségen belül is településének érdekeit képviseli.

Tóth Imre sarkadi polgármester kifejtette: nem bántják, bátorítani kívánják munkájában a csütörtöki tüntetésen dr. Perjési Klárát, Gyula polgármesterét, a térség országgyűlési képviselőjét. De felemelik szavukat, mert a parlament döntése következtében veszélybe kerülhet Sarkadon a mentőállomás, a kistérségi társulás keretein belül biztosított szociális ellátás és a falugazdász hálózat is.

Dr. Nagy Béla, az SZDSZ megyei elnöke keddi békéscsabai sajtótájékoztatón jelentette be, hogy pártjuk egyetért a sarkadi kistérség településeinek felháborodásával. Szerinte erre azonban nem lehet válasz, hogy dr. Perjési Klára gyulai polgármester, országgyűlési képviselő magánháza előtt tüntetnek.

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Sarkad - Sarkadi kistérségügy: megszólalnak a polgármesterek

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

További híreink: sarkad.mconet.biz


Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz