Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Sarkad a célkeresztben

Sarkad - Szovjet szuronyok és pénzszagra gyűlő éji vadak kísérték - legalábbis szavakban - a tegnap estébe nyúló rendkívüli megyegyűlést. A téma a sarkadi kistérség megszüntetése volt.
Csiszér Áron - Imre, fogd vissza magad! - próbált más hangokat kicsalni a szocialista dr. Gosztolya Ferenc a jobboldali Tóth Imre térségi tanácsnokból. A sarkadi kistérség megszüntetése miatt szót kérő Tóth Imre ugyanis a következőképpen nyilatkozott a plénum előtt:

- Amikor mi 16 éve Magyarországon elsőként alakítottuk meg a sarkadi kistérséget, még nem pénzszagra gyűlt az éji vad - idézte a társulási elnök, megyei képviselő némileg átalakítva Arany János szavait. Tóth Imre elmondta: kérték a köztársasági elnököt, hogy a társulás megszüntetésével kapcsolatban a visszásságok miatt lépjen fel, s állítsa vissza az eredeti, demokratikus alapon nyugvó állapotot.

A fideszes Balogh József égbekiáltó igazságtalanságról beszélt, Turóczy András a proletárdiktatúra időszakát emlegette, míg Domokos László a döntés alkotmányellenes voltának a kérdését feszegette.

A foghíjas baloldali padsorokból Gosztolya Ferenc reagált, ez idáig példa nélkülinek nevezte a parlament döntését. A képviselő ugyanakkor hangsúlyozta, az említett indítvány törvényességének elbírálása nem a megyegyűlés hatáskörébe tartozik. Párttársa, a Tóth Imre beszéde alatt kivonuló Kaszai János azt emlegette, hogy őt senki sem kérdezte meg a döntésről.



A szocialisták nem szavazták meg a határozatot

A jobboldal és a liberális Nagy Béla igennel voksolt, a szocialisták azonban fenntartásaiknak adtak hangot a megszüntetéssel kapcsolatos tiltakozó határozat egyes elemei miatt. Kaszai János például egyetértett a tiltakozással, nehezményezte viszont, hogy őt is a cinkosok közé sorolják. A határozatot mindenesetre megküldik az Európai Parlament magyar képviselőinek is.

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Sarkad - Sarkad a célkeresztben

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

További híreink: sarkad.mconet.biz


Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz