Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - "Na, tesvír, ami a kapun belül, az most már a mienk" – lakásmaffia Sarkadon?

Sarkad - Lakásmaffia-gyanús ügyletről szóló hírrel keresték meg szerkesztőségünket informátoraink. Egy ötvenes, egyedülálló sarkadi férfiről „lehúzták” a lakását — tudatták.


A kőművesként dolgozó férfi — nevezzük Attilának — egyik napról a másikra elköltözött Sarkadról. Már előtte is furcsállották, hiszen korábbi szomszédaival sem nagyon állt szóba. Nem is nagyon állhatott, mert amikor hazaérkezett, sose volt egyedül. Legkevesebb egy, de volt, hogy két autóval jöttek, és sötét tekintetű férfiak, illetve lármás asszonyok, gyerekek kísérték.

Aztán egyszer előállt egy pótkocsis IFA, s mindent kipakoltak a házból.
A szomszédok elmondása szerint, amikor végeztek, kint kísérői így fogalmaztak: „Na, tesvír, ami a kapun belül, az most már a mienk, ami azon kívül, a tied!” Csak a két kutya, s a tornác előtt halomba dobált kacat, szemét maradt a portán. Meg a mindent felverő gaz az udvaron.
Attila néha megitta a magáét, s esetenként játékgépezett is. Kálmán gyerekkori barátja volt. A távolban is dolgozó férfi lakásához kulccsal rendelkezett, szükség esetén disznóit, kutyáit is ellátta. Mint mondja, legutóbbi találkozásukkor ő vissza is adta a kulcsot. Pár hete elvitték Attila rotakapáját, de akkor már az új tulajdonos mutatkozott be. A Közép-Békéshez tartozó egyik nagyközségben élő hölgy ekkor is két autó kíséretével érkezett. Erzsébetként mutatkozott be.

A környékbeliek nem túl bőbeszédűek. Mint mondják, isten ments! a leendő új szomszédok haragjától. Név nélkül azért szóba elegyednek, s kiderül, hogy Attila brifkója, benne személyi okmányaival, korábban eltűnt... Ezt sem jelentette be időben. A telefonja is elromlott. S még húsvétkor — néhány pohár után — egy görbe éjszaka részleteiről is beszámolt.

Attilának alig maradtak rokonai. Szüleivel élt egy fedél alatt, de azok korábban megboldogultak. Testvére meghalt, sógornője a Balaton mellett él, de azzal is összekülönböztek, amikor kiderült, hogy odalett a ház.
A sokadszorra hívott számot más veszi fel. Amikor elmondom, hogy kit keresnék, átadják Attilának a telefont. Alig vázolom fel, hogy miről szeretnék beszélgetni, elutasít, mondván, hogy nem érdeklik a pletykák, jelenleg is dolgozik, s ezzel az üggyel kapcsolatban egyébként is minden rendben. Délután letiltott számról csörögnek. Attila közli, hogy mégis beszélhetünk, nem zavar, ha jelen lesz esetleg kollégája is. Aztán a megadott időpontban hárman várnak.

A szomszédok szerint sakkban tartották, Attila állítja, nem befolyásolták
A közép-békési településen a Rákóczi utcában egy felújítás alatt álló háznál találkozunk. Attila kollégája — nevezzük Józsefnek — azt furcsállja, hogy honnan tudom én egyáltalán a telefonszámát. A hölgy, Erzsébetnek mondja magát, azzal indít, hogy én nem is újságíró vagyok, hanem rendőr, mert mi már találkoztunk a Sarkadi Rendőrkapitányságon. Majd úgy folytatja, hogy nyilván csak az irigység beszél a szomszédokból, s attól félnek, hogy cigány költözik esetleg a környezetükbe. A derékig meztelen, malteros, terepszínű nadrágos Attila reszkető kézzel gyújt cigarettára. Ujjnyi vastag szemüvege mögül hunyorogva — nem túl meggyőzően — állítja a kis társaságban, hogy őt senki nem befolyásolta, nem kényszerítette. Szabad elhatározásából adta el a házát hárommillióért, s ebből — tudomása szerint — kétmilliót ügyvéd előtt már el is helyeztek a bankban a nevére. A hiányzó egymilliót is rendezi nemsokára a vásárló.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - "Na, tesvír, ami a kapun belül, az most már a mienk" – lakásmaffia Sarkadon?

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu