Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Minden munkás kapott védőitalt a kánikulában

Sarkad - Elviselhetetlen volt a hőség a múlt hétvégén, ám nem mindenki hűsölhetett a szobában, hanem dolgozniuk kellett.


A hétvégi rendkívüli ellenőrzésen az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség Dél-alföldi Regionális Munkavédelmi Felügyelősége békéscsabai irodájának munkatársai arra voltak kíváncsiak, a pihenőnapokon dolgozóknak is biztosítanak-e a munkaadók megfelelő mennyiségű védőitalt, illetve megteremtik-e a pihenőidő feltételeit.

— Kirívó szabálytalanságot nem találtunk. Kisebb problémák azonban előfordultak. Nem mindenütt biztosítottak külön poharat a dolgozóknak a védőital fogyasztásához. Oktatásban részesített elsősegélynyújtót sem találtunk minden ellenőrzött munkahelyen, aki azt is tudta volna, mit kell tennie, ha a meleg miatt esetleg valaki rosszul lesz.

A pihenőidőt szinte kivétel nélkül mindenütt lehetővé tették a vállalkozók, de nem regisztrálták, melyik dolgozó mikor vette azt igénybe. Erről ugyan nem rendelkezik külön jogszabály, de szükség volna rá — ezt jeleztük is a feletteseinknek. A legnagyobb szabálytalanságot egy magánház építésénél tapasztaltuk. A munkaadó nem biztosított védőitalt a dolgozóknak. Azért nem volt tragikus a helyzet, mert a ház tulajdonosa ellátta a munkásokat hideg vízzel.

Kiderült, erről szóban megegyezett a munkáltató és az építkezés megrendelője, de írásban nem rögzítették megállapodásukat. A munkáltatóra 10 ezer forint bírságot róttunk ki — nyilatkozta lapunknak Ferenczi József, a békéscsabai iroda vezetője.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Minden munkás kapott védőitalt a kánikulában

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu