Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Mesterségek ünnepe megyei népművészekkel

Sarkad - Békés megyéből érkezik a legnépesebb csapat Budapestre, a mesterségek ünnepére. — Hatvanan utazunk a budai Várba a péntektől keddig tartó fesztiválra, ahol összesen nyolcszáz szakmabeli találkozik — mondta Pál Miklósné, a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke.

— Jönnek többek között hímzők, szövők, fazekasok, bőrművesek, bútorkészítők, kosárfonók. Nyolc mesterséget kipróbálhatnak az érdeklődők. Aki kedvet érez, leülhet korongozni, megtanulhat hajat fonni. A látogatók azt is figyelhetik, hogyan dolgoznak a kemencekészítők, a fotóművészek, a hímzők és a szövők.

A megyei egyesület évek óta mindig elutazik a mesterségek ünnepére. Tavaly a Várban érte őket a hatalmas vihar. Senki nem sérült meg, a portékák is megmenekültek, mert már korábban összecsomagolták az árut, de a népművészeknek halálfélelmük volt. Idén nem várható vihar.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Mesterségek ünnepe megyei népművészekkel

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu