Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Megegyezett a megyei önkormányzat vezetése a Jókai színház igazgatójával

Megegyezett a megyei önkormányzat vezetése a Jókai színház igazgatójával, aki
csendben, mindenféle botrány nélkül lép le a színről. Helyét az új pályázat
kiírásáig Fekete Péter rendező veszi át.
Csiszér Áron Bár nagyobb csinnadrattára is volt esély, végül botrány nélkül távozik Konter László a Jókai színház éléről. A fenntartó megyei önkormányzat még áprilisban indított fegyelmi vizsgálatot a Jókai színháznál egy írásos bejelentés nyomán. A vizsgálat most látszólag lezárult, a történet - legalábbis színházi pletykák szerint - várhatóan nem ér véget a direktor azonnali hatályú távozásával.

A megyei képviselők tegnap zárt ülésen döntöttek a kérdésben, azonban a részletek tekintetében nem látták el túl gazdagon információval a nyilvánosságot. A testület elnöke, Domokos László annyit közölt: nem Konter László művészeti tevékenysége áll a döntés hátterében, a fegyelmi vizsgálat tárgya gazdasági jellegű volt. A közös megegyezés létrejöttével ennek részleteivel azonban nem szolgált.

Nemhogy nem bizonyult bőbeszédűnek, hanem kifejezetten szűkszavú volt Konter László: a vizsgálatra vonatkozó kérdések elől ugyan udvariasan, ám határozottan elzárkózott. Annyit azonban érdeklődésünkre elmondott, hogy a következő években sem kíván elszakadni a színház világától, így ha nem is feltétlenül Békéscsabán, de máshol rendezőként és színészként is találkozhatnak vele az érdeklődők.

Konter László helyét egyelőre Fekete Péter foglalhatja el.

- A meglévő értékek átmentése és a nyugalom biztosítása lesz a legfontosabb feladatom a megkezdett átalakítások továbbvitele mellett, beleértve a következő szezon előkészítését - hangsúlyozta a korábban Nagy-Britanniában és a budapesti Nemzeti Színháznál is tevékenykedő rendező. Megbízatása az új igazgatói pályázat kiírásáig szól, ami várhatóan egy éven belül megtörténik. Arra vonatkozóan, hogy ezen el kíván-e indulni, kitérő választ adott, mondván, jelenlegi feladatai mellett nem kíván erre összpontosítani.



Elszámoló alapítványok

A nyílt ülésen a megyei önkormányzat által alapított kiemelkedően közhasznú szervezetek tevékenysége is napirendre került. A képviselők leginkább a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány körüli visszás ügyeken időztek. Utóbbinál, mint azt a fideszes politikusok megjegyezték, a szocialista rendezvényekre 50 százalékos kedvezményt biztosítottak, ráadásul a kuratórium elnöke havi 50 ezer forintos telefonszámlákat "gyártott".

Forrás: www.bmhirlap.hu

Szóljon hozzá fórumunkon: Sarkad - Megegyezett a megyei önkormányzat vezetése a Jókai színház igazgatójával

Küldjön egy képeslapot ismerősének!

További híreink: sarkad.mconet.biz


Sarkad linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: magyarorszag.mconet.biz