Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Lopott gázolajjal járt orvvadászni a lebukott sarkadi banda

Sarkad - Sarkadon napokkal az orvvadászbanda bukását követően is beszédtéma a múlt hét derekán végrehajtott rendőri akció. Egyik búfelejtőben állítják: most nyolc nyúllal, s egy agár által lefojtott őzbakkal buktak a rapsicok.


— A kommandós akció során egy gyári 0,22 kaliberű, céltávcsöves, hangtompítós kispuska is előkerült. L.-ék (itt egy ragadványnevet mond — a szerk.) nagyban űzték az ipart. Sokan szerezték be tőlük a vadhúst — állítja egy megtermett atyafi mielőtt beleharapna a habzó folyékony kenyérbe a sarkadi ivóban.

— Az mind semmi, de az orvvadászathoz a gázolajat is lopták. S. (itt egy másik személy ragadványnevét említik — a szerk.) meg nem tudta, hogy miként apad minden éjszaka a gázolajkészlete. Veszekedett az embereivel, hogy létezik, amikor minden zárva. Nem is keveset tűntettek el. Azt hallottam, hogy mintegy 4 ezer 500 litert már valamelyik gyanúsított is elismert. Az 1 millió 200 ezer forint barátok között is — adja a jól értesültet egy másik helybeli.

Sz. L. már nem volt kezdő a szakmában, s a környező települések vadásztársaságainak vezetői is ismerték. Fel is lélegeztek, amikor meghallották, hogy lebuktak.

— Két éve három sarkadkeresztúri fiatalember bukott meg, ők 7 millió 50 ezer forintos kárt okoztak társaságunknak. Ebben az ügyben már van részben jogerős ítélet, az okozott kár megtérítését polgári peres eljárás keretében követeljük — tudatta elöljáróban dr. Szabó Zoltán, a Sarkadi Pelikán Vadásztársaság elnöke. A most elkapott társaság is több milliós károkat okozott a vadásztársaságnak. Sz. L.-ék rendszeresen kijártak a területünkre. Mi is többször kaptunk jelzést, hogy kint látták a fehér Audit, vagy kispuskalövést hallottak — tette hozzá az elnök.

Mint kifejtette, örül a rendőrség sikerének Hajdu János, a Kötegyáni Vadásztársaság elnöke is.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Lopott gázolajjal járt orvvadászni a lebukott sarkadi banda

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu