Sarkad Város

Sarkad Város - Hírek

Sarkad - Közműtartozások: Békés megye élen jár

Sarkad - Egyre többen viselik nehezen a gáz-, az áram- és a vízdíjemelést. Az utóbbi időben jelentősen megnőtt a nem fizető fogyasztók száma. Az Égáz-Dégáz Zrt. hat megyéje közül nálunk, Békésben vannak a legnagyobb gondok.


Idén már 1003 ügyfélnél kapcsolták ki a gázt, de az áramszolgáltató társaság is panaszkodik. Kintlévősége megyénkben meghaladja a 7 milliárd forintot, ennek ellenére nem terveznek kikapcsolási „akciót”. A Békés Megyei Vízművek Rt. most már kamatot ró ki a számlájukat későn teljesítőkre. A vízfogyasztók mindössze 44 százaléka fizet időre.

— Békés megyében egyre több ügyfelünknek okoz gondot a gázszámla kifizetése. Ha a felszólítás nem vezet eredményre, kezdeményezzük a kikapcsolást — mondta dr. Ádokné Dankó Éva, az Égáz-Dégáz Zrt. osztályvezetője. Idén eddig 1003 háztartásban kötötték ki a gázt.

— Vannak, akik a gyermekükre hivatkozva sírva könyörögnek a szerelőknek. Mások agresszívek. Baltával, vasvillával is fenyegették már munkatársainkat. Ha az ügyfél nem engedi a mérőóra leszerelését, akkor társaságunk a közterületen vágja le a gázvezetéket. A burkolat bontását, helyreállítását is a fogyasztóra terheljük. Ha az ügyfél a tartozását és a járulékos költségeket kiegyenlíti, 48 órán belül visszakapcsoljuk a gázt — fogalmazott az osztályvezető.

Battonyán az elmúlt években volt magas a kikötések száma. A legtöbb fogyasztónak esélye sincs a visszakapcsolásra. Az önkormányzat tuskó- és faakcióval segített nekik, így áttértek a hagyományos fűtésre.

Immár nem a többi fogyasztó fizeti meg a késedelmeskedők által okozott kárt a megyei vízműveknél. Csák Gyula vezérigazgató elmondta, júliustól kamatot kell fizetnie annak, aki nem rendezi időben tartozását, s jelenleg a vízművek ügyfeleinek több, mint a fele ilyen.

— Nem a bevétel növelése az elsődleges célunk, hanem az, hogy határidőre megérkezzen a pénz. Abban bízunk, hogy így az ügyfeleink többsége jobban odafigyel majd a pontos teljesítésre — fogalmazott Csák Gyula. A társaság persze ezután is csak a legritkább esetben vet be drasztikus eszközöket. A kikötés csak a legvégső esetben jöhet szóba, a szolgáltatás szűkítése viszont már gyakrabban előfordul. Ilyenkor a víz csak gyengébben csordogál a csapból.

Kikapcsolások történnek ugyan az áramszolgáltatónál is, de razziát nem tervez a Démász a fogyasztóival szemben. A kikapcsolást a villamosenergia-törvény szabályozza. A Démász kintlévősége a nem fizető ügyfelek miatt majd 7 milliárd forint, a lejárt esedékességű 4 milliárd. A szolgáltató évek óta tagja egy alapítványnak, amely a Szeged környéki díjhátralékos ügyfeleken segít. A Démász együttműködik az önkormányzatokkal is, amennyiben azok átvállalják a segélyezést, hogy ne történjen meg a kikapcsolás.

Forrás: www.beol.hu

Szólj hozzá a fórumon!: Sarkad - Közműtartozások: Békés megye élen jár

Sarkad - Képeslapküldő: Küldjön egy képeslapot ismerősének!

Sarkad online: sarkad.mconet.biz

Sarkad webcím és linkajánló: sarkadlink.mconet.biz

A hír támogatója:

Weblap gyártás, Honlap készítés, Weblap menedzselés, Kereső optimalizálás. Klíma Minden ami Internet -> MCOnet International - Magyarország: www.mconet.biz; www.mconet.hu